Search
  
Envelope_thearchives_dayslikethis

The Archive

ad

What:The Archives by Days Like This

Where: Oslo, Gunerius

The future is in the past. Vintage is the new black- and style is not about wearing whats new.  With this in mind- a new concept store opened in Oslo this week. The Archives by Days Like This is a creative universe where you will find treasures from the past years for a good bargain- and get the chance to customize your clothes.

ENVELOPE by CELINE AAGAARD photo: CELINE AAGAARD/MARIE NORENGER

Det handler om stil, ikke om sesong. Det handler om gjenbruk, og det handler om å tenke før man kjøper. Det handler om fremtiden, og det handler om fortiden. Trendene kommer og går- og det meste har vi sett tidligere, kanskje bare satt sammen på en litt annen måte, med et litt annet snitt og utrykk. The Archives har børstet støv fra lageret og hentet frem plagg og tilbehør fra de siste sesongene, og pusset opp butikklokalene i Gunerius- der gamle plagge er blitt som nye- stylet i tråd med årets trender. Baderdrakter er sydd om til shoppingnett, og plaggene henger fint sortert og til reduserte priser.

IMG_9203

Kundene vil også kunne få sy om klærne sine, eller endret på søm, og passform. The Archives har inngått et samarbeid med Kulmis som er en del av Tøyen Unlimited- og prosjektet Omerådetløft Grønland.

IMG_9238

Gamle prøvedukker er blitt hentet opp fra kjelleren, og endel av installasjonen i butikken.

IMG_9205

Envelope.no var med på å style kvalitetsplagg for høsten til åpningen av butikken, på hele 7 utstillingsbukker, satt sammen av klær fra 2013, 2014, 2015 og 2016.

DSC_4106

Her er høsten sett gjennom våre øyne med en palett bestående av sort, hvitt, camel, brunt og dusty pink. Høsten handler mye om materialmiks, og vi har stylet lin med ull, transparente stoffer med velour og tweed med silke.

IMG_9246

En av favorittene fra butikken er velourdressen, som er like aktuell nå som tidligere.

DSC_4082

og den hvite blazeren, som du gjerne kan kjøpe et par nummer for stor.

DSC_4113

Janka Polliani har stor tro på rødt, og har stylet dukkene i tråd med hennes personlige stil og tolkning av høsten 2017.

DSC_3976

Med fokus på midjen, og gjerne lag på lag. Stylingen reflekterer hennes stil og viser hvodan gamle plagg blir som nye.

FullSizeRender(201)

Butikken blir også returpunkt for gjenbruksklær til Fretex og samarbeider allerede tett med Retail Design Westerdals og SOFI- School of Fashion Industry.

DSC_3935

Stylist Line Langmo har funnet frem silkeskjerf, belter og luer i arkivet, og tatt frem igjen den klassiske ponchoen for sesongen.

DSC_4112

Hun har også tro på brente toner for høsten.

DSC_4080

En sporty, og feminin styling for årets mange hverdager. Silje Pedersen tror på silkeskjerf som belte, gir nytt liv til bikerjakken og høyhalseren.

Envelope_silje_thearchives

Pysjbuksen har fått mye fokus de siste sesongene. Her stylet med dressjakke, skjorte og lue.

DSC_3915

– Vi ønsker å utfordre den tradisjonelle tankegangen rundt, og innfallsvinkelen til salgsvarer, sier Refvik. The Archives by Days Like This er en budsjettvennlig butikk, men også en inspirerende motedestinasjon for kvinner i Oslo Sentrum.

FullSizeRender(202)

Utstillingsdukker står i fokus i The Archives-butikken som en kilde til inspirasjon for kundene.

DSC_3984
DSC_3979
IMG_9233
DSC_4101
DSC_4101-2
IMG_9232
DSC_3989