Search
  
IMG_1787

Clogs are back

Med 70-tallets comeback har platåskoen kommet tilbake for fullt. Under Prada sin visning av sin SS15 kolleksjonen, dukket modellene opp på catwalken med tynne strømper i skyhøye platåsko med kraftig trehæl. Stella McCartney har latt seg inspirere av sin mor Linda, og i kjedebutikkene finner du kopier i både brunt og svart, med opptil 14 centimeter platå. En lett avhengighetsskapende trend for oss som ikke er 170. Perfekt til sesongens slengbukser og A-formede skjørt. Enten du velger kork eller tre, kilehæl eller vanlig. Aldri før har etterspørselen etter platåsko vært så stor, og sko med kilehæl er blant bestselgerne. Filippa K gjorde suksess forrige sesong med knelange støvletter med enorm platå, Zara solgte ut vårens hotteste platåsko i brunt før vi rakk innom, danske Shoe The Bear gjør det best med kilehæl og til høsten kommer By Malene Birger med to varianter.

- Den mest populære modellen fra Shoe The Bear, som vi selger, er Cindy Black, som har kilehæl, sier Pia Nordskaug, salgssjef hos Kaare Lund Agenturer. Hun har dog blandede meninger om platå- og tresko.

Hva synes du om denne trenden? Jeg synes den er ganske fin, men det kommer veldig an på hvordan platåen er, det er viktig at den ikke blir for klumpete. Personlig har jeg aldri likt kilehæl, men det er det alle vil ha nå, sier Pia til Envelope.

Platåskoene kommer i ulike varianter med lest, såle og hæl av både tre, kork og strie, eller jute som du finner på espadriller. Hvilken er din favoritt? Min soleklare favoritt er kork og tre, da det bringer frem barndomsminner, samtidig som sko med korksåle veier lite. Ofte er korksåle laget av miljøvennlige kvaliteter og trerester som er et stort pluss.

Hvordan vil du helst style et par platåsko? Det er fint med et par bukser med høyt liv og en hvit oppkneppet skjorte. Det er også fint med korkplatå til en romantisk sommerkjole.

Selv om fallhøyden er stor er det også bare å belage seg på at den klassiske treskoen får sitt comeback. Noen av variantene kan minne om klassiske tresko -tror du den vil bli trendy igjen? Trendy? Tja. Men kommersielt trendy? Nei. Tresko er alt for lite komfortabelt å gå med.

Annabel Rosendahl, innkjøpssjef hos Høyer og moteblogger bak annabelrosendahl.com kan fortelle at designerplatåsko selger bra hos Høyer.

-Stella McCartney platåsko med korkhæl har solgt bra. Den er inspirert av moren Linda McCartney sine sko på 70-tallet, forteller Annabel.

Tror du den klassiske treskoen også vil kunne bli trendy igjen? Nå som 70-tallet har stått sterkt i trendbildet hele våren og forsåvidt fortsetter utover høsten vil jeg tro treskoen kommer tilbake. Med A-fasongs kjoler, skjørt og slengbukser er det perfekte sko å kombinere. Bruk de til denim for å gjennomføre stilen, sier Annabel til envelope.no

IMG_1790

Wooden wedges from Zara.

AA2X0043

Wooden heel shoes from Prada ss 15.

SA411B00S-702@1.1

Classic brown clogs from Zalando. Will this be back in fashion?

stb_women_01_026(1)

This pair of wedges from Shoe The Bear is a bestseller this season, says Pia Norskaug, head of Sales at Kaare Lund Agenturer AS.

stella-mccartney-cork-buckle-wedges-khaki-green

Stella McCartney

44607970CD_11_f

Stella McCartney Linda wedge.