Search
  
envelope_ericeira_

TRAVEL GUIDE: Surf and turf in Ericeira

ad/ deler av oppholdet var til rabattert pris

Where: Ericeira, Portugal

When: March till November

What: Surf Camp at Lapoint

Drømmer du om en aktiv ferie med morgensurf etterfulgt av økologisk frokost? En yogasession for å lande etter en stressende jobbuke og noen timer på en folketom strand med vakker utsikt før en kveldssession med skate eller surf i solnedgang? Stadig flere velger bort passive ferier, og ønsker opplevelse og aktivitetsferier til destinasjoner der man møter andre med samme interesser. Du kan reise både alene, med en venninne, kjæreste eller med hele familien. Vi har testet campen på Quinta Lizandro i Ericeira i Portugal.

ERICEIRA /  CELINE AAGAARD

Tidligere var camp forbundet med hva barna dro på i skoleferien da voksne måtte jobbe. Nå er camp blitt et utvidet begrep, og både unge, single, par og familier velger aktiv ferie i regi av aktører der tilbudet er tilpasset nettopp dine ønsker. Omgitt av vakre omgivelser, og med utsikt over klippene og havet fra soverommet - byr Ericeira på noe for hele familien. LaPoint er destinasjonen for surf, yoga og skate, og Atlanterhavsperlen byr på naturopplevelser utenom det vanlige, og ingen overfylte strender.

Lapoint campen i Eiriceira er nyoppusset, og var tidligere en gammel vingård fra 1923 - og  det arrangeres gruppetur til vingården rett ved som inkluderer vinsmaking og snacks.

Strandrydding

Lapoint har fokus på bærekraft, serverer økologisk dyrkede grønnsaker og har et stort fokus på vegetarmat, og lokal fangst fra havet.  Du får ikke kjøpt plastflasker på campen, og Lapoint  gjør det de kan for å minimere våre fotavtrykk - og lage et positivt håndtrykk i form av å plukke så mye søppel som mulig.  Lapoint har vært banebrytende når det kommer til strandrydding - mer enn 30 tonn plast ble ryddet i 2017 og 2018 i regi av campene, og har via sin beachcleaning også hatt opplæring på alle sine camper rundt om i verden- med fokus på tavaha(Ta Vare på Havet) og med ambassadører for Nordic Ocean Watch- som også opprinnelig ble startet av surfere.

Surf

Du velger hvilket nivå du er som surfer før du reiser. Det organiseres daglige sessions for de ulike nivåer i vannet i løpet av uken- og vil du frisurfe mer enn dette er det selvsagt åpen for det. Du får elementær opplæring om du er nybegynner, og før avreise kan du klikke deg inn på enten Level 1, Level 2 eller Level 3 eller ta surf coaching. I løpet av uken blir du fulgt opp med videoer og individuelle tips til for at du skal kunne bli bedre.  Barn bør være over 12 for kurs-deltagelse. Utstyr som både brett, drakt og sko får du låne.  Er du påmeldt kun for overnatting anbefalkes det å ta med eget brett og drakt. Vannet i Portugal er kaldt, og nødendig for surf også om sommeren.

Yoga

Vinyasa, hatcha-yoga og yin yoga er noen av timene som står på ukesplanen på Lapoint Surf Camps. Yogatimene i Portugal er inne, og er oftest tidlig morgen eller ettermiddag.  Er du på campen som Bread and Breakfast-gjest er kun en yoga-klasse inkludert i prisen, ellers må du da betale en symbolsk sum for timen.  Du kan booke deg inn på LaPoint Yoga & Surf retreat om du ønsker meditasjon og ro i kropp og sjel fremfor surf- eller som et tillegselement.

massasje

En øm surfekropp kan også mykes opp med massasje på campen til en god pris.

Skate

LaPoint i Ericeira har egen skatebowl på campen, og lokale instruktører for deg som ønsker kursing på flat eller i bowl. Da vi var her, var det skate session fredag med food truck og drinks i hagen. Bowlen er både samlingssted, og inspirasjon til unge talenter som ønsker å lære - eller lære bort nye triks og ble flittig brukt av undertegnedes familie.

Volleyball

Et volleyball nett og stativer til å trene på er også plassert i hageomerådet,  med utsikt til vingårdene og druerankene, samt ustikt mot havet.

Basseng

Atlanterhavet er kaldt for dem som ønsker å oppholde seg lenge i vannet uten wetsuit. Bassenget derimot er hakket varmere, og fint plassert på terassen til La Point.  Er du heldig får du karret deg opp på en flyte flamingo også, og kan nyte ferie med en iskald i hånden etter en lang dag i bølgene.

Hvordan kommer du deg dit?

Det tar mellom 25 og 40 min med bil fra Lisboa til kystbyen. Du kan enten bli hentet, eller bestille egen leiebil som anbefales om du vil reise litt rundt i Portugal  til andre byer som familie.

Det tar 5 minutter fra campen til stranden, og omerådet er fint til jogging om du ønsker å starte  - eller avslutte dagen med det.

Det er flere lokale restauranter i gamlebyen som er verdt et besøk. Følg brosteinen fra den lille parkeringen, og gå på jakt. Her er tre steder vi besøkte - som hadde retter for både store og små. Pizza-restauranten tilbyr faktisk 3 ulike størrelser.

Pizzamobile for god italiensk pizza, atmosfære og utsikt.

TikTak for god Portugisk mat. Prøv tunfisK-steken eller mango-salaten.

Den lille Italienske på hjørnet er også verdt et beøsk... Prøv bruchetta og burrata.

Familierom eller dorm?

Vi booket Bed and Breakfast, i et 4manns rom over to plan.  Frokost var inkludert og den er verdt å få med seg. Serveres mellom 8 og 10.30. Reiser du alene og ønsker dele rom, er grunnprisen 3676 skal du ha  rom med havutsikt kommer et tillegg på 490- til gjengjeld ser du om det er bølger fra sengen din.

sjekk her for mer info

IMG_7943
Envelope_lapoint
IMG_5990
IMG_6011
Envelope_lapoint
IMG_6009
IMG_6545
IMG_6547
Envelope_lapoint_ericeira
IMG_6369
Envelope_ericeira_celineaagaard
IMG_6615
IMG_5989

Family room with 5 beds

Skjermbilde 2019-07-23 kl. 22.38.01
IMG_7776
IMG_7077
IMG_6667
IMG_6683
IMG_6689
IMG_6682
IMG_6398
IMG_6395
IMG_6356
IMG_6376