Search
  
Skjermbilde 2018-12-18 kl. 07.42.54

INTERVIEW: CEO of Tise

Who: Eirik Rime

What: CEO at Tise -

Where: tise -  an online vintage store and community with an approach to make the world a little more sustainable. You can download this in appstore.

Er det innafor å kjøpe brukte julegaver til jul, og hvordan gjøre kupp en uke før julaften? Envelope.no har snakket med CEO fra Tise, Eirik Rime.

ENVELOPE by CELINE AAGAARD

Tise har snart en halv million brukere, og det kjøpes stadig mer brukt. Det er enklere - og mer tilgjengelig for folk flest å handle brukt gjennom applikasjoner som Tise og finn. Kan dere si litt om tendensen i markedet?

- Så vidt vi kan lese av markedet virker det som en tydelig trend generelt i markedet at fler og fler, særlig unge, kjøper brukte klær. Det er lettere å skaffe unike plagg om man kjøper brukt, samtidig som det ofte er både billigere og mer bærekraftig.

Hvordan er det så med førjulstiden, der butikkvinduene skriker etter julehandel virker det likevel som om det endelig er blitt innafor med brukte julegaver? Det er nok fremdeles en liten vei å gå før alle nordmenn skal tenke at det er 100% innafor å gi en brukt julegave, men det er veldig bra å se at det blir vanligere og vanligere. Kanskje det mest oppløftende er at samtlige jeg snakker med sier at de blir like glade for å få en brukt julegave som en ny.

Jeg har selv opplevd at tise-funn står på ønskelisten til jul, ser vi en trend i markedet her? Håper definitivt det. Flere og flere ønsker seg unike klær, og ofte finnes disse bare brukt. Dette sammen med at det blir vanskeligere og vanskeligere å forsvare det store forbruket vi alle står for, tror jeg vil komme tydeligere og tydeligere frem de neste årene.

Hva anbefaler dere å se etter når man skal handle brukt og tenker å gi det bort videre? Det aller viktigste er jo å vite at personen faktisk ønsker seg det du vurderer å kjøpe. Mange av brukerne våre lager offentlige ønskelister, så hvem som helst kan gå inn og se ønskene. Om man ikke har tilgang til en ønskeliste, er det viktig å være sikker på størrelsen til den du skal gi til. Til slutt vil jeg si at det er veldig viktig å være tidlig ute dersom man ønsker å få noe tilsendt. Ofte tar pakkene en uke.

For nybegynnere, hva bør en søke etter? Søk etter merker du vet at personen liker, og vær sikker på å velge riktig størrelse. Om jeg skal gi et tips for gaver til en gjennomsnittlig Tise-bruker, ville det vært en Ganni-kjole eller en Acne genser.

Kan dere dele noen ekspert-tips? Jeg vil helt klart si at å bruke lister aktivt er en veldig bra måte å holde oversikt over gave-funn på Tise. Da kan man ha en liste med potensielle gaver til hver person man vil kjøpe til, og en egen ønskeliste til seg selv som man kan offentliggjøre og dele med andre. Hvordan kan hver og enkelt lettere redusere forbruket Generelt å handle mer brukt, bruke hvert plagg lengre, reparere ødelagte plagg i stedet for å kaste dem og ønske seg brukte julegaver. Ellers vil jeg også anbefale å teste ut Shoppestopp som et nyttårsforsett. Vi har et eget Shoppestopp-verktøy i appen som kan hjelpe deg på veien.

Skjermbilde 2018-12-18 kl. 07.30.42
Skjermbilde 2018-12-18 kl. 07.34.22
Skjermbilde 2018-12-18 kl. 07.34.14
Skjermbilde 2018-12-18 kl. 07.38.46