Search
  
envelope_marni_celineaagaard

The Future is in the past

ad

Retro, artsy or classy? Chloé, Marni, Celine, Dior or Ray-Ban? The future is in the past. Here are the forecast for the season. 

ENVELOPE by CELINE AAGAARD

Hvilke tendenser er de viktigste akkurat nå?  Jeg var i New York i mars og så de nye kolleksjonene, for høsten AW17.  Det er mye retro, gamle iconiske merker og former som har kommet frem i lyset og blitt børstet støv av. Designerne går tilbake i arkivet, og lager egne vintagekolleksjoner.  Glassene er lysere, og det er både pasteller og graderinger. Det er også mer metall både på solbriller og briller, forklarer Silje Marie Norris, optiker og solbrilleekspert hos Ljosland Optikk i Larvik. 

marni_envelope_celineaagaard

Marni og flere andre aktører kommer med heftige skjermer til høsten! Disse fra Marni er som kunst å regne. Foreløpig ikke lansert på det amerikanske markedet og kun å få hos noen få utvalgte forhandlere i Norge, og en forhandler i Stockholm, sier Silje.

Envelope_chloe_sunglasses

Chloé har holdt seg til glamorøs bohemstil i noen år nå, men sannheten angående dette merket var at selgerne ikke skjønte godt nok hvilken skatt de hadde i koffertene sine. Nå har vi tatt det inn, og her skjer det mye spennende. Det er ikke noe strigla over Chloé-looken, det er naturlig og usminket med gode hippie og bohem-vibber.  Tenk naturlig fall, utslått hår, slengbukser med høytliv og lette stoffer. Ingen rette linjer liksom. Hvis man er glad i naturlig og feminin look da er Chloé rett.

envelope_dior_glasses

Dior kommer med en helt rå pilotbrille. Dio(R)evolution er min personlige favoritt. Vi ser jo at 90-talls solbrillene er på fullfart tilbake, og endelig skjønner jeg hva mamma har ment med at dette har vi sett før. De brillene folk flest vil ha er ingen bombe RayBan. Det er jo visse iconiske modeller, men folk bryr seg ikke om historien. De vil ha den samme som naboen eller venninnen har. Vi prøver å ta inn de litt frekke og annerledes solbrillene, men selger mest Ray Ban Aviator og Wayfarer Folding, sier Silje.

envelope_sunglasses_ferragamo

Min topp 5 liste hva jeg syns folk burde ha derimot.. Dio(R)evolution- dønn rå solbrille i pilotstil ytterst få butikker har den den er i spesial kolleksjonen, Dior Homme -sykt fin herre kolleksjon, her er det mange flotte solbriller, Chloé - som er så feminine som det går an, Salvator Ferragamo- nydelige passformer og materialer, Marni som er helt unike. Og et merke vi ikke har som heter Cazal. Modellene deres fra 80tallet er til å dåne av. Celine får ny designer, levrandør etc fra nyttår. Jeg har ingen aning hvordan de blir er derfor litt forsiktig i mine anbefalinger.