What: Ceviche nachos
Fresh raw fish cured in citrus juices spiced with chili peppers and served with nachos is the hottest tapas this summer. Here is our recipe for the perfect starter, or a new add on for your next (fish)taco friday.
Envelope by Celine Aagaard
What you need:
300 gram salmon (Salma)
Nacho chips or tortilla chips
2-5 limes
2 chili peppers- one green and one red
salt and pepper
coriander
Sour Cream ( rømme/creme Fraiche)
Slik gjør du: Hakk opp laks i små biter, og press ut saften av minst 2 lime. Sett dette i kjøleskapet og la det stå å "koke" i minst 45 minutter. Noen lar det stå i 6 timer, men du får et tilfredstillende resultat etter i underkant av en time. Ha i finhakket chili, fresh koriander, litt salt og pepper.
Påfør litt rømme eller creme Fraiche på nachosflakene, og legg på cevichen, dryss over litt chillipepper, og topp med koriander. og vips har du den beste småretten for både store og små. Har du barn, venter du med å ha i chilien i marinaden, og strør den på etterpå. Du kan også servere ceviche i en bolle og ha nachos eller totilla chips ved siden av.
1. Chop the salmon into small pieces and squeeze out the juice of at least 2 limes . Put this in the fridge and leave it to "boil " at least 45 minutes. (Some allow it to stand for 6 hours, but you get a satisfactory result after 45 min).
Add the finely chopped chilli, fresh coriander, a little salt and pepper. Apply a little sour cream or creme Fraiche on the nachos and put on ceviche, and top with coriander. You can also serve ceviche in a bowl and have nachos or totilla chips on the side.
Comments