Search
  
celine_kroghoptikk

SUNGLASSES: THE NEW CELINE COLLECTION

ad/i samarbeid med Krogh Optikk

Smale, raske, klassiske, retro og unisex. Vårens trendbilde er en reise gjennom ulike tidsepoker og stilretninger med en dose rock`n roll, samtidig som at vi er mer klassike i fargevalget. Glem knallfarger som rosa, rødt og gult.  Stikkordene for sommeren hos motehuset CELINE er markante briller og en tydelig stil med androgyn tilnærmelse under kreativ leder Hedi Slimane. Catwalk-kolleksjonen fra CELINE og vårens nyheter lanseres hos Krogh Optikk torsdag 13.juni.

ENVELOPE by CELINE AAGAARD foto: Getty/Peter White Getty/Estorp

Fargeskala: Brunt, sort, hvitt

Metaller: Gull og sølv

Med sin Les Invalides viste Hedi Slimane en chic visning i Paris, samtidig som som han visket bort skillet mellom kjønn. Nedover catwalken vandret CELINEs nye powerwoman i ført sort dress, slips, slør og solbriller. Vi har synset om vårens solbrillekolleksjon fra CELINE, etter Phoebe Philo gikk av som designer for motehuset, sammen med Arvid Krogh- og om hvordan brillene best bør styles.

Den klassiske piloten, de raske smale og tidvis sporty brillene eller 90-tallets ikoniske solbriller med speilglass?

Hvilken solbrilletrend har du mest tro på denne sommeren?

- Det har i mange år blåst en sterk klassisk retro trend over det norske solbrillemarkedet. Vi tenker nok gjerne at design-solbrillene våre skal kunne vare mer enn en sesong. Et klar tendens denne våren og sommeren er mer bruk av logo samt bruk av elementer som gjør solbrillene mer sporty eller "raskere". Elementer hentet fra "sneakers-trenden" eller speilglass og smale raske briller er det som skal til for å ligge i front, sier Arvid. 

IMG_8294 2

Vi har sett en voksende interesse for raske briller og solbriller som er så smale at de nærmest kan sammenlignes med en hårbøyle- hvorfor tror du dette er blitt så hot?

- Solbrilletrender er som andre trender, de går i sirkler og smale briller har vi sett før. De store motehusene har i flere år lekt med sportsbransjen, først gjerne i samarbeidsprosjekter med de store sportsmerkene som Adidas, Nike eller Reebok. De siste årene har motehusene selv tatt grep ved å gi flere av sine ulike kolleksjoner en mer sporty approach. Så trenden startet nok noe før Nicolay Ramm sang om raske briller, sier Arvid Krogh.

Raske solbriller designet for alle. Finnes i to ulike størrelser, i brunt og sort.

IMG_9170

Vi ser også et mindre skille mellom såkalte dame- og herrebriller, og CELINE har denne sesongen flere unisex-modeller. Er dette en tendens hos flere merker og motehus?

Kvinner har helt siden Coco Chanel utfordret ved å gå i "herre bukser" og tatt mer og mer del i den maskuline mote, med stort hell vil jeg si (ekspempelvis YSL og GUCCI by TF). I brilleverden har det sikkert de 15-20 siste årene blitt mer og mer vanlig at damer velger maskuline modeller og det med stort hell, den motsatte komboen fungerer dessverre ikke helt optimalt enda (mann med utpregede feminine briller). CELINE er vel det første merket som åpenbart "leker" med unisex begrepet ved lansering av en solbrillekolleksjon. Personlig mener jeg at det var på tide.

Skjermbilde 2019-05-26 kl. 11.05.08

All black under årets CELINE-visning med sesongens it-brille. Catwalk-brillen blir å få tak i fra torsdag 13.juni hos Krogh Optikk. Foto: Getty Images

Skjermbilde 2019-05-26 kl. 11.04.58

Med sin Les Invalides visning viste Hedi Slimane en visning i Paris der solbrillene stod i fokus, og stilen var androgyn.

Foto: Getty Images.

IMG_9173

Da CELINE fikk ny kreativ leder, så vi en markant endring i designet på solbrillene. Det var mye strass, og mer fokus på detaljer enn tidligere.  Hvordan ble strass på solbrillene mottat?

- Jeg tenker det er lettere å plukke "kreativ-leder skifte" på kleskolleksjoner enn på accessoirer. Men strass er kommet og er jo noe fjernt fra Phobe Philos tilnærming til design og funksjonalitet, men jeg tenker av og til må det jo være lov å pynte seg litt også. I tidligere kolleksjon var det som nevnt mye strass, og nå i somemrkolleksjonen er det en fin balanse.

Elementer av strass og dekor finner du på noen av signaturbrillene, designet av Hedi Slimane for CELINE.

IMG_8292

Da Celine lanserte solbriller for første gang var samtlige briller oversized og i alle regnbuens farger - rosa-blå-grønn. Sett bort i fra strass, mitt inntrykk er at sommeren er mer klassisk hos Celine - med innfatninger i sort og brunt. Er vi endelig litt over alle knallfargene?

- Knallfarger har sjelden vært en suksess på solbriller, i hvert fall ikke på hovedkolleksjonene. Selv om kleskolleksjonene  fra de forskjellige motehsene viser mye farger, og særlig gult, så kan vi vel si at vi er litt over de knalle fargene på solbriller i følge CELINE. 

Et par oversized hvite solbriller med 90-talls speilglass.

IMG_9876

Piloten i gullinnfatning hos CELINE er tilbake, hva er det med pilot-klassikeren vi faller for år etter år?

- Det er vel drømmen om å være en, eller være gift med en. For min del starte det med Tom Cruise og filmen Top Gun. Veldig mange av designhusene legger gjerne en eller to "pilot-shapes" inn i kolleksjonene sine, CELINE er intet unntak. Og er det noe alle burde ha i sin solbrillesamling, er det en pilotbrille i gull med grå-grønne glass.

Piloten styled under vårens visning av CELINE.  Photo: Getty

Envelope_celine_kroghoptikk

Den klassiske piloten er hentet fra arkivet hos CELINE, og tilbake i en litt annen variant enn tidligere. Tidløs og elegant.

ENVELOPE_kroghoptikk_getty

Rocka look, med en tydelig signatur-brille som markerer og rammer inn ansiktet på en kul måte.

IMG_9172

Ikke alle briller sitter like fint på nesen. Hvordan bør vi velge solbrille og hvordan kan vi selv vite hvilke solbriller vi kler best?

- Vi bør velge solbrille ut fra bruksområde og komfort. Solbriller kan og skal tilpasses til hvert enkelt ansikt, men et godt utgangspunkt sikrer gjerne en optimal løsning. Solbrillen må sitte godt på nesen, ikke ta bort i kinn bena når du smiler, holde bredden på ansiktet og gjerne gi et lite løft oppover. Skal du sette styrkeglass i brillene er det noen flere ting som bør sjekkes...

IMG_9163

Store og transparente solbriller for den som både vil se - og bli sett. Fra CELINE hos Krogh Optikk.

IMG_9174

Hvis man skal gå for 3 ulike solbriller hvilke er dine favoritter hos CELINE?

- 4084IS med strass i sort, 40080U butterfly i gull, 40083U kantet pilot i stål med grå glass (jeg har gull pilot fra før)

envelope_celine_krogh_event

Og hvordan styles de best til sommerantrekket?

Kolleksjonen til CELINE er full av tøffe., klassiske modeller som sitter bra og funker til alt.

02540837-4C71-4E63-BC4B-47619BAD018F

undertegnede vil være tilstede under CELINE-lanseringen hos Krogh Optikk, Majorstuen fra14.00-16 torsdag 13.juni.

8949E7A3-C2BC-4AEC-BD16-877EC29F97A4