Search
  
envelope_estherbow_celine

HAIR TREND Take a bow with norwegian design

Who:  Bente and Helle Paulson

What: Estherbow

Where: @estherbow

Be inspired by the late 80s, and the mood of the Celinè campaign, and style your hair with norwegian design. We met the founders of Esteherbow in Oslo, the two sisters, Helle and Bente Paulson.

Tenk sent 80-tall, og la deg inspirere av den tidigere Celinè-kampanjen.  Hårbøylen er tilbake, og nå skal den være større enn noen sinne skal vi tro gründerne bak Esterbow Bente og Helle Paulson. De norske søstrene har laget eksklusive bøyler av gamle gardiner og eksklusive stoffrester.

ENVELOPE by CELINE AAGAARD 

Hårbøylen er tilbake i motebildet, og nå skal de være langt større enn den første hårbøylen jeg hadde i alle fall. Fortell om bøyletrenden anno 2018. Vi ser for oss større, mer iøynefallende bøyler som blir mer som et statement enn et tilbehør. Det er stor fokus på hårpynt denne sesongen, alt fra retro silkeskjerf til smale 90-talls hårbånd. Bøylene skal gjøre litt ut av seg og gjerne ha draperinger à la turban.

Hvor har dere hentet inspirasjon? Mye av inspirasjonen finner vi i de stoffene vi bruker, men vi ser også til de trendene, fargene og teksturene som finnes i motebildet. Vi kommer over materialer i form av stoffrester, avlagte klær og tekstiler som andre ikke finner bruk for. Det er mye inspirasjon i det å se noe ta form, siden hver hårbøyle er håndlaget av oss. Dette gjør at hver enkelt hårbøyle er unik.

Hvordan dukket ideen opp om å starte Estherbow. Hvorfor akkurat hårbøyler? Det startet med at Bente gikk hjemme i mammapermisjon med yngstemann og begynte å lage hårbøyler til jenter. Helle hadde et bilde i hodet av en hårbøyle hun trodde kunne bli fin til seg selv og spurte om ikke vi kunne forsøke å lage noe som lignet. Det ble første estherbow, siden har det blitt en til hver anledning. 

Hva er deres forhold til hårbøylen? Vi var alltid pene i tøyet da vi var små, noe mamma sørget for. Det var mye fletter, sløyfer, spenner og bøyler, og vi matchet alltid fra topp til tå – hverdag som fest. Mormor var sydame, så vi har nok mye derfra også. Det har alltid vært fokus på hårpynt, og det er ikke noe mindre nå. Mellom oss har vi fire døtre.

Husker du/dere din/deres første bøyle? Vi husker vagt noen bøyler i plast som hele tiden skled av, til tross for ubehagelige tagger som stakk i hodebunnen.

  Hver bøyle er håndlaget og unik, hvordan blir bøylene skapt? Hjemme i stua? Estherbows blir til av de stoffene vi får til rådighet, og så jobber vi sammen for å få de på bøylen. Vi er begge veldig opptatt av detaljer og å få ting så pent som det går an, så mye tid går med til å få de perfekte knutene og brettene. Vi sitter hjemme i stuen til Bente enn så lenge – spisestuen flyter over av stoffer, bøyler og bånd. Heldigvis bor man med mennesker som er vant til kreative prosjekter som tar litt plass.

Dere bruker også leftovers av materialeer fra gardiner, og møbelsnekkere som trekker om stoler etc. Vi har alltid vært opptatt av gjenbruk – i alt fra interiør til mote og ting til hus og barn. Bøylene våre er en fin måte å få brukt vakre stoffrester på, eller kjolen du elsker fargen på men som har litt dårlig passform. Vi elsker begge det unike og særegne, og håper det gjenspeiles i de tingene vi lager.

Dere er to gründere og søstre, en med magasin og styling-bakgrunn. Hvordan har det vært å starte opp en liten bedrift med sin søster? Fortell kort om deres bakgrunn. Vi er ganske like på mange områder, men har ulik bakgrunn og har bygget oss opp kompetanse på ulike felt. Helle har bakgrunn fra motemagasin og reklamebransjen, og Bente fra medie- og kommunikasjonsbransjen. Vi er begge kreative og har nok lenge lett etter noe å samarbeide om på denne måten. Vi lar oss motivere og inspirere av hverandre, og snakker stadig om hvor heldige vi er som er sammen om dette.

Hvem drømmer dere om å se i Esterbow? Det er mange flotte inspiratører og influencere der ute som vi ser hadde vært flotte i en estherbow. Vi ser at norsk design har fått stor oppmerksomhet i utlandet, takket være en gjeng inspirerende jenter som har satt norsk gatemotestil på kartet. Det hadde jo selvfølgelig vært gøy å se våre bøyler på noen av dem. Hårbøylene våre kan variere i uttrykk, så vi mener at disse passer til mange typer kvinner.

Og ettersom hårbøylen gir oss en viss barndomsnostalgi- lager dere bøyler til barn også? Vi ser for oss at estherbow kan bli brukt av jenter i alle alle aldre. Vi har også et lillesøstermerke i @estherblomst, med hårbøyler, hårspenner og annen hårpynt til jenter 0 til 6 år.

Hvor kan de bli kjøpt? Enn så lenge er bøylene våre å bli kjøpt via instagramkontoen vår @estherbow.

IMG_9660
hårbøyler2018.01-21
hårbøyler2018.01-23
hårbøyler2018.01-11
hårbøyler2018.01-15
hårbøyler2018.01-25
hårbøyler2018.01-17
Skjermbilde 2018-01-29 kl. 06.26.48
20180212_Inspobilde-8
20180212_Inspobilde-9
20180212_Inspobilde-7
20180212_Inspobilde-6
20180212_Inspobilde-2