Search
  
Envelope_Jeans_CelineAagaard

How to save your jeans and the planet

Har du tenk over at du både bevarer jeansen og miljøet om du dropper å vaske buksene dine? Behandler du buksene dine bra, vil de vare for evig- og de blir bare finere etter mange års bruk. Etter forrige ukes medieoppslag der Levis CEO Chip Bergh gikk ut å oppfordret forbrukeren til å vaske jeansen kun en gang i året - var det fokus på miljø, gjenbruk og jeans under gårsdagens God Morgen Norge sending på  TV2. Hvis du ikke fikk med deg Envelope-grunlegger Celine Aagaards tips på TV2 eller snapchat, får du ekspert-tipsene til hvordan du kan bevare både miljøet, dine jeans og samtidig være trendy!

Trendy å tenke miljø:

- Hvis alle hadde fulgt vaskeanvinsingen kunne vi spart store co2-utslipp og 35 milliarder liter vann, i følge CEO Chip Bergh i Levis. Det er trendy og tenke miljø, og at en så mektig merkevare sender slike signaler et et godt tegn. Nå er det vi som forbrukere som må ta ansvar ikke bare når det gjelder forbruk- men tenk gjenbruk, resirkulering og ta en ekstre runde i klesskapet og se om du kan være kreativ å redesigne dine gamle jeans før du kjøper noen nye. Norske Mardou&Dean bruker gamle jeans i sine kolleksjoner og spesialsyr kjoler og capes og jeans på bestilling. de lager også belter av gamle jeans og denim-rester fra tidligere kolleksoner.

Jeanstrender som kommer.

Jeanstrenden som kommer er retro-inspirert, og ved små enkle grep kan du lage ditt drømmepar bare ved hjelp av en saks. Under høstens moteuker og presentasjoner av Spring/Summer 2016 så vi tendensen både på catwalken og på gateplan. Hos Calvin Klein i Milano var det 90-tallet og hvitt som var tydlig tilbake, hos Replay, under deres visning på Mykonos var det fokus på patches hos herre og dame, mens det under gårsdagens H&M Studio kolleksjon  var fokus på avklippede kanter både nederst på buksebenet, men også i midjen. En gatemote-favoritt har lenge vært å klippe kanten nederst, og nå kommer også lommer som er flyttet opp og ned for et mer kunstnerisk preg. Skrur vi tiden tilbake ble lapper brukt til å forsegle hull på bukser, og ble nesten sett på som flaut, nå er de trendy igjen.

Fasong:

De aller fleste er dog fortsatt på jakt etter den perfekte jeans, som skal sitt fint over rumpen og verken ha hull på knær eller lapper på rumpa. Men vi har alle ulik figur, og fasong, og mens noen ønsker form i jeansen, eler det andre som gjerne vil at rumpen skal se mindre ut i sine jeans.Skal du ha fin jeansrumpe anbefaler ekspertene at sømmen over lommene bør være skrå som en V for å runde rumpen. Lommene bør starte der rumpeballene starter slik at  den ikke blir hengedne under som en dobbelrumpe. Hvis du vil unngå flat rumpe bør du se etter en jeans med lysere stoff mellom baklomene. Slengbukser retter opp hofter og rumpe og gir flatterende fasong og lenge ben, særlig om de er i sort denim med litt stretch.  Mørke og svarte jeans er mer flatterende enn lyse skinny jeans, og ofte må du ha ulik størrelse. Ankellange bukser eer mest flatterende med ankellboots eller høye hæler om du er lav. En bukse med høyt liv kan gi deg lengre ben, men en mer pæreformet rumpe, mens en med lavt liv kan gi deg noe flatere uttrykk. En boyfriend jeans gir sjelden form, men kan være super sexy å style til en trand body eller høyhalser og et par pumps.

Slik vasker du jeans: Tenk på miljø - vask jeansen så sjelden som mulig. Levis går ut å mener ingen trenger vaske sine jeans mer enn en gang i året, det er kanskje litt i minste laget, men en tankevekker neste gang du vurderer å vaske dine par jeans.

- Sjekk vaskeanvisningen på jeansen

- Bakteriene drepes i frysernsen. Et alternativ til vask er derfor å bruke fryseren.

- Når du vasker dine olabukser skal du vaske dem med innsiden ut.

- Vask helst med kaldt vann- 90 % av maskinens energibruk går med til å varme vannet.  Ikke vask dem på over 30 grader - da ødelegger du både fibre som igjen ødelegger passformen på jeansen.

- Bruk aldri tøymykner

_ ikke bruk tørketrommel, men heng opp buksen til tørk

Noen av jeansene er lånt til styling

Kilder: Levis, Mardou&Dean, Aftenposten, TV2 og Replay

Envelope_jeans_CelineAaagaard

What to wear? Slim fit, hyperflex, boyfriend, flare? White, raw, blue or black?

Photo:Envelope.no

Envelope_jeans_CelineAaagaard

Be nice yo your jeans and save the planet. You do not need to wash your jeans more than once a year.

Envelope_CelineAagaard_levis

- This is my first 501, still one of my favorite pair in my closet, says Celine Aagarad.

DSC_3306

White jeans will be a big hit in 2016. This picture is taken in 2014

18-berlin-fashion-week-street-style-2015-08

Celine Aagaard is wearing culottes during Berlin Fashion Week.

photo: Style.com/thelocals.

Envelope_patches_denim

Celine Aagaard wearing jeans with patches from Replay.

envelope_milano_calvinklein

From the Calvin Klein ss16 presentation in Milan. Photo: Envelope

envelope_denim_brett

Envelope at the Frame denim presentation in New York.

Envelope_CelineAagaard

Skinny flare jeans

envelope_forecast_jeans

Forecast for ss16 - hottest DIY jeans project for the next season.