Search
  
Skjermbilde 2018-08-20 kl. 19.18.02

One new Vintage Store to visit

Who: Eirik Mogseth, Founder of Ekko @ekko_shop

What: Vintage store - new & preloved fashion

Where: Markveien 14

When: Thursday & Friday 14-18, Saturday 11-15, Sunday 13-16

Skribent, stylist, grunder, lærer ved sofi og motejournalist. Eirik Mogseth- vet hva han driver med. Med en forkjærlighet for gjenbruk og vintage har han startet en kuratert bruktbutikk på Grünerløkka der alle har råd til å gjøre kupp og til å få råd... 

OSLO ENVELOPE by CELINE AAGAARD

 

IMG_3300(1)

Butikken er nydelig kuratert, med en nøye utvalg av vintage plagg - hva kan vi finne hos hos Ekko Shop?

Alt vi har hos Ekko er nøye utvalgt. Det er viktig for oss at alle plagg forteller en historie og er tro mot konseptet. Flere populære merker har vi sagt nei til fordi ikke plagget har passet inn i butikken akkurat da, mye vintage er slitt og det styrer vi også lett unna. Av merker går vi etter alt fra danske Ganni til Dior. Eldre designer-klær er aller morsomst å finne!

IMG_3301(2)

Når kom ideen til en vintagebutikk? Dette har jeg tenkt på lenge! Men etter mange år frilans var sjansen plutselig veldig nære, det vil si at jeg fant et lokale som var perfekt for denne type drift og for mine behov. 10 år har jeg lett etter plagg og nå kan alt skinne i mitt lille lokale øverst i Markveien på Løkka.

IMG_3309

Hva bør man se etter når man handler brukt? Kvalitet! Tekstiler og finisher - klær ble rett og slett lagd bedre før. Og merker kan en jo få mye billgere brukt sammenlignet med nytt.

IMG_3303(1)

Hva bør man styre unna? Jeg er ingen fan av 70-tallets syntetiske periode. Jeg synes 50-tallet er spennende i materialer og liker 80-tallets prangende tilnærming til mote ala Mugler og Versace.

IMG_3308

Hva er ditt beste vintage kjøp? Alt fra Dior, jeg elsker DET motehuset! Alt jeg har fått tak på er også solgt, gjerne med en gang. Jeg ser spesielt etter pieces fra 1960-80-tallet. Hvilke plagg har du selv i skapet som du tar frem igjen-og igjen? Mine vintage silkeskjerf fra Hermès og Dior. De vil alltid følge meg videre. Har også noen vesker og bager som jeg har kjøpt på reiser som jeg aldri vil skille meg med.

IMG_3305(1)

Hva tror du på for høsten? Jordfarger! Alt som skinner er kult til tilbehøret, ellers tror jeg på røde negler og 'logodøden'.

IMG_3302(1)

Hvilken fargepalett bør vi gå for?

Jeg elsker svart og hvitt sammen litt som hos Dior i 1947. Ellers er som sagt de varmere jordfargene super-trendy nå!

IMG_3306

Du gjør også styling, hvilke nøkkelplagg mener du en bør ha i skapet? Alle bør ha gode jakker til forskjellig bruk! Der synes jeg nordmenn er litt dårlige. Og bruk penger på baseplaggene, disse kan mikses med alt annet. Jeg personlig investerer i gode jeans og annet base, også kan man krydre med vintage og kult tilbehør.

IMG_3400

Har du noen tips til hvordan man best kan finne skatter? Vær open-minded! Det finnes ikke skatter overalt, litt tålmodig må en nesten være. Ekko, Fretex og markeder holder i lange baner, he he. Og støtt dine lokale butikker!

Hvordan får man gamle plagg til å se best ut? Miks og match, billig og dyrt! Fretex og Gucci kan se bra ut, selv om det kanskje ikke høres slik ut. Vær modig og prøv nye, rare og morsomme kombinasjoner. Humor er også mote.. Og stil er enda viktigere enn mote igjen. Stil er ALT!