Search
  
envelope_yinyoga_celineaagaard

Slow down with Yin Yoga

                                                                                   ad

What: Yin Yoga

Where: HiYoga, Majorstuen Oslo

Slow down, and make it to the yin yoga class is always a good idea when youre too busy. 

Bikram yoga, Flow, Vinasa og Ashtanga er fortsatt hot, men den siste tiden har stadig flere fokusert på Yin Yoga- selv om de egentlig ikke har tid.  Envelope testet en av timene på HiYoga, og snakket med ekspertene om hvorfor du bør få øyne opp for akkurat denne form for yoga...

ENVELOPE by CELINE AAGAARD

envelope_yinyoga

Hvorfor akkurat Yin Yoga? Yin er en meditativ yogaform som roer kroppen, sinnet og gir deg avspenning i muskler og bindevev. Det reduserer stress, og gir deg en økt ro og velværefølelse i kroppen, sier Vibeke Lugg, Yin Yoga-instruktør og nestleder hos HiYoga.

_H6I6449

Hvilke prinsipper jobber dere ut fra? Vi ligger i hver stilling i 3-5 minutter uten for mye stress på muskeleen. Muskelen skal være avspent, og det er bindevevet rundt sener og muskler vi prøver å strekke og mykgjøre. Det blir som å smøre ledd og bindevev, og minske stress og smerter. 

Envelope_yinyoga_celineaagaard

Begrepet yin og yang er kjent for de fleste. Hvordan er balansen mellom disse i en yin yoga time? Yin er jo mest yin, det er lite dynamiske stillinger i yin. Yang er energi og bevegelse, yin er mest ro, meditasjon og lite bevegelse. Noen timer er likevel litt dynamisk, men veldig rolig og avspennende likevel.

envelope_hiyoga_yinyoga

Hva er det med Yin Yoga som er ekstra bra? Yin er avstressende, beroliger kropp og sinn. Ytre stress setter seg ofte i kroppen og gir deg ubehag. I yin fokuserer vi på avstressende pust og rolige bevegelser. Det gir deg energioverskudd du kan ta med deg inn i hverdagen.

_H6I6433

Hvem passer timene for? Timene passer for alle, gravide bør få tilpassede øvelser siden de allerede har en del avspenningshormoner i kroppen som kan gjøre dem ekstra mobile under graviditeten.

envelope_yinyoga_celienaagaard

Hvorfor tror dere akkurat denne yoga-formen er blitt så populær?

Det er en form vi alle trenger, det er så deilig å delta, så det føles som en indre spatime. Ro, balanse og overskudd er noe alle trenger. Vi lever et hektisk liv med mye impulser, mens i Yin er det stille, rolig og lite som skjer annet enn rolig endring i stillingene. Du lærer deg å stilne tankene og gi deg selv et pusterom.

envelope_hiyoga_celineaagaard

Når på døgnet bør man praktisere yin yoga? Du kan praktisere når som helst. 

Kan nybegynne delta her? Ja alle kan delta