Search
  
envelope_risenta_ad_quinoaburger

How to make ecologic Quinoa burger

AD/annonse

 Det er mange som tror at det å lage sunn, god vegetarkost krever mange timer på kjøkkenet og lang erfaring som kokk- men sånn er det ikke. God vegetarmat kan faktisk lages raskere enn fast food - og smaker dessuten bedre. Og hvem har sagt man ikke kan spise hamburgere når man er vegetarianer? Det er faktisk enkelt å velge et grønnere alternativ- og nå er det kommet Quinoaburgere fra Risenta som kun tar 7 minutter å lage- samt Kikertboller.

Jeg valgte selv en grønnere livsstil for over 20 år siden, da jeg kuttet ut kjøtt. I familien har ikke alle tatt det samme valget ennå, men alle spiser mer og mer plantebasert mat. Quinoaburger er en ny favoritt, og enkelt å tilberede. Et tips - spesielt om noen er skeptisk til vegetarmat, er å fokusere på maten som rett - ikke om det er kjøtt, vegetar eller fisk. Vi serverer Quinoaburgere i polarbrød med hjemmelaget tzatziki, som du kan lage på forhånd, eller mens du steker burgerne, toppet med salat, paprika, agurk, paprika, avokado og ketchup. Du kan også gå for en klassiker med rødløk og dijon-sennep og med saftige søtpotetfries til.

Risenta har laget kvalitetsprodukter siden 1940, er økologisk og 100% naturlig og 100% klimakompensert. Quinoaburgerne består av bønner, erter og gryn i kombinasjon med sprø kjerner og krydder. Du finner økologiske QuinoaBurgere og Kikertboller hos Coop Obs og Coop Mega over hele landet. Kikertbollene er perfekte i pitabrød.

I samarbeid med Risenta gir jeg deg muligheten til å vinne en Risentamatkurv -legg igjen en kommentar her eller på instagram med produktet du liker best eller ønsker å teste ut og vinne.

envelope_risenta_food.

Et grønnere alternativ skal ikke ta lenger tid å lage, og er et lett og sunt alternativ i hverdagen. Quinoaburgere fra Risenta tar kun 7 minutter å lage, og er en god kilde til protein.

IMG_2539

Et tips. Lag heller flere små burgere, enn få store- det smaker bedre og er mer delikat å servere.

IMG_2496

Vi har valgt grovt polarbrød i stedet for lyse hamburgerbrød, med hjemmelaget tzatziki, spinat og frisk salatblanding.

IMG_2502

Du kan servere quinoa-burgerne slik at gjestene lager sine egne på hver sin tallerken, eller du kan gjøre de klar på kjøkkenet med topping.

IMG_2509

Kålsalat er et godt alternativ til dressing, vår favoritt er tzatziki.

IMG_2526

Avokado gjør seg også på Quinoaburgere, enten i skiver, eller som guacamole.

IMG_2520
IMG_2511 2

Dekk bordet med friske grønnsaker og tilbehør.

IMG_2506

Slik lager jeg hjemmelaget tzatziki

1 boks gresk yoghurt, en halv agurk, 2 fedd hvitløk, salt og pepper, litt lime

IMG_2541

Du finner Risenta QuinoaBurgere hos Coop Obs og Coop Mega, og trenger kun tilsette 2,75 dl vann for å lage opptil 6 burgere. 

IMG_2618

En annen vegetar-favoritt fra Risenta er kikertboller i pita, servert med feta, agurk og avokadodressing.

IMG_2612

Det er enkelt å lage. Tilsett kun 2,75 dl varmt vann i kikertbolle-blandingen i en skål.

IMG_2615

form deretter bollene med rene hender.

IMG_2619

og etter 7 minutters steking- Nystekte Kikerboller klare for serverig