annonse/samarbeid med Supernature
Du er hva du spiser er det noe som heter. For meg er et grønt og sunt kosthold mer en livsstil, enn hva som havner på tallerknen. Plantebasert mat vært en del av mitt kosthold i 20 år, de siste årene med Supermat som en viktig del av kostholdet. Jeg kuttet ut rødt kjøtt som 18-åring, og har de siste årene vært veldig inspirert av Supernature-gründer Trine Berge, som har gitt ut flere bøker om supermat og nå er aktuell med boken Rawfood. Jeg er ingen god kokk, og som så mange andre, går også jeg i samme spor og ender med å lage de samme salatene og suppene uke etter uke. Jeg har brukt supermat i flere år, men for tre måneder siden møtte jeg Trine for første gang, og sammen med Supernature bestemte vi oss for å lage en vegetarkveld med Rawfood og supermat hjemme. Der skulle Trine dele erfaringer og oppskrifter med noen få gjester, men ikke minst til dere. Mange har kanskje prøvd supermat som Spirulina og Kamut-hvetegress i sine smoothier, men alle har kanskje ikke tenkt over at all supermat kan inkluderes i alle dagens måltider og ikke bare i en grønn smoothie?
Det kan også være en ide å bytte ut enkelte av produktene du har i skapet. Salt er sunt, om du velger riktig salt - som Himalayasalt. Mens det i vanlig bordsalt er syntetiske stoffer, består Himalayasalt av naturlige mineraler og ingen kjemiske stoffer. Dessuten er det rosa, naturlige saltet mye bedre. Det samme gjelder oljen du ellers bruker i dressinger. Gå for Okinawa Omega fra Aman Prana med karoten og vitamin E. Oljen er fra skallet til organiske appelsiner, sitroner og lime og er perfekt om du ønsker en sunn og smakfull salat.
Det er mulig å spise seg vakker, og rawfood er så mye mer enn bare sunn platebasert mat. Rawfood er nytelse for kropp og sjel, og kan både øke energinivået, livskvaliteten, gi økt velvære, god helse og gi huden vakker glød.
I samarbeid med coach, rawfoodkokk og forfatter Trine Berge deler jeg fem oppskrifter fra Supernature-middagen. Alle rettene er uten sukker, gluten og melk - og inkluderer supermat fra Supernature som er mat fra naturen med høy konsentrasjon av viktige næringsstoffer, fra kraftfulle planter som alger, spirer og gress.
Mine 5 supermat-favoritter fra Supernature er.
Himalayasalt
Elsker du salt, må du velge riktig salt og når du har prøvd Himalayasalt er det ingen vei tilbake til bordsaltet. Saltet kan brukes som smaksforsterker i all mat og drikke. Mens det i vanlig bordsalt er syntetiske stoffer, består Himalayasalt av naturlige mineraler og ingen kjemiske stoffer. Dessuten er det mye bedre. Saltet kan faktisk også brukes som badesalt.
Hampfrø
Frøene har en nøtteaktig smak, de inneholder fettsyrer som vi trenger og er rik på protein og mineraler. Disse kan brukes i både salat, desserter og sjokolade. Vil du lage nøttemelk er hampfrø perfekt.
Okinawa Omega
En kaldpresset olivenolje med karoten og vitamin E. Oljen er fra skallet til organiske appelsiner, sitroner og lime og er perfekt om du ønsker sunn og smakfull salat.
Supernature Gojibær
Disse er smakfulle, fargerike, full av antioksidanter og vitaminer som beskytter cellene mot stress. Er perfekt topping på smoothie, salater, som snacks eller garnityr til rå sjokolade.
Rått kakaopulver
Kakaopulver er rik på magnesium, og reduserer derfor tretthet. Det er minimalt bearbeidet og perfekt i supersmoothie, hjemmelaget dessert og i sjokoladeganache som vi fikk servert under middagen her.
Les mer om supermat og Supernature her
Oppskriftene finner dere under hvert av bildene under, sammen med bilder fra supernature-middagen. Håper dere blir like inspirerte som vi ble.
Comments