Search
  
Supernature_Mari_Torvanger_Knap-31

Raw food

                                                                 annonse/samarbeid med Supernature

Du er hva du spiser er det noe som heter. For meg er et grønt og sunt kosthold mer en livsstil, enn hva som havner på tallerknen. Plantebasert mat vært en del av mitt kosthold i 20 år, de siste årene med Supermat som en viktig del av kostholdet. Jeg kuttet ut rødt kjøtt som 18-åring, og har de siste årene vært veldig inspirert av Supernature-gründer Trine Berge, som har gitt ut flere bøker om supermat og nå er aktuell med boken Rawfood. Jeg er ingen god kokk, og som så mange andre, går også jeg i samme spor og ender med å lage de samme salatene og suppene uke etter uke. Jeg har brukt supermat i flere år, men for tre måneder siden møtte jeg Trine for første gang, og sammen med Supernature bestemte vi oss for å lage en vegetarkveld med Rawfood og supermat hjemme. Der skulle Trine dele erfaringer og oppskrifter med noen få gjester, men ikke minst til dere. Mange har kanskje prøvd supermat som Spirulina og Kamut-hvetegress i sine smoothier, men alle har kanskje ikke tenkt over at all supermat kan inkluderes i alle dagens måltider og ikke bare i en grønn smoothie?

Det kan også være en ide å bytte ut enkelte av produktene du har i skapet. Salt er sunt, om du velger riktig salt - som Himalayasalt. Mens det i vanlig bordsalt er syntetiske stoffer, består Himalayasalt av naturlige mineraler og ingen kjemiske stoffer. Dessuten er det rosa, naturlige saltet mye bedre. Det samme gjelder oljen du ellers bruker i dressinger. Gå for Okinawa Omega fra Aman Prana med karoten og vitamin E. Oljen er fra skallet til organiske appelsiner, sitroner og lime og er perfekt om du ønsker en sunn og smakfull salat.

Det er mulig å spise seg vakker, og rawfood er så mye mer enn bare sunn platebasert mat. Rawfood er nytelse for kropp og sjel, og kan både øke energinivået, livskvaliteten, gi økt velvære, god helse og gi huden vakker glød. 

I samarbeid med coach, rawfoodkokk og forfatter Trine Berge deler jeg fem oppskrifter fra Supernature-middagen. Alle rettene er uten sukker, gluten og melk - og inkluderer supermat fra Supernature som er mat fra naturen med høy konsentrasjon av viktige næringsstoffer, fra kraftfulle planter som alger, spirer og gress.

Mine 5 supermat-favoritter fra Supernature er.

Himalayasalt

 Elsker du salt, må du velge riktig salt og når du har prøvd Himalayasalt er det ingen vei tilbake til bordsaltet. Saltet kan brukes som smaksforsterker i all mat og drikke. Mens det i vanlig bordsalt er syntetiske stoffer, består Himalayasalt av naturlige mineraler og ingen kjemiske stoffer. Dessuten er det mye bedre. Saltet kan faktisk også brukes som badesalt. 

Hampfrø

Frøene har en nøtteaktig smak, de inneholder fettsyrer som vi trenger og er rik på protein og mineraler. Disse kan brukes i både salat, desserter og sjokolade. Vil du lage nøttemelk er hampfrø perfekt.

Okinawa Omega

En kaldpresset olivenolje med karoten og vitamin E. Oljen er fra skallet til organiske appelsiner, sitroner og lime og er perfekt om du ønsker sunn og smakfull salat.

Supernature Gojibær

Disse er smakfulle, fargerike, full av antioksidanter og vitaminer som beskytter cellene mot stress. Er perfekt topping på smoothie, salater, som snacks eller garnityr til rå sjokolade.

Rått kakaopulver

 Kakaopulver er rik på magnesium, og reduserer derfor tretthet. Det er minimalt bearbeidet og perfekt i supersmoothie, hjemmelaget dessert og i sjokoladeganache som vi fikk servert under middagen her.

Les mer om supermat og Supernature her

Oppskriftene finner dere under hvert av bildene under, sammen med bilder fra supernature-middagen. Håper dere blir like inspirerte som vi ble.

Supernature_Mari_Torvanger_Knap-6-2

Supersmoothie- Green Morningstar

En supersmoothie gir deg en perfekt boost enten på morgenen, og er en ultimat skjønnhetssmoothie. Du blender alle ingredienser, og til 1 porsjon trenger du følgende:

1pære

1/4 avokado

2 dl spinatblader

1,5 dl kokosvann

1 ts kokosolje

1-2 dadler

1/4 ts limesaft

1 ts hvetegress og 1 ts supernature spirulina

Supernature_Mari_Torvanger_Knap-32

Matthew Kenneys rødbetsuppe med appelsin og ingefær

En perfekt for-eller mellomrett

1 stor rødbete

1 appelsin

1/4 stangselleri

en neve persille

ca 2 cm. ingefær

Skrell grønnsakene og appelsinen i en juicer før du tilsetter følgende i blender til du får en jevn og fin kremet suppe. pynt med urter.

1/3 avokado

1 ts olivenolje

1ts kokosolje

1/2 ss hvit miso

1 klype himalayasalt

pepper

Supernature_Mari_Torvanger_Knap-1

Soltørket gojipate servert på hjertesalat

Passer til forrett eller siderett elre som pålegg. Kjør alle ingrediensene i en foodprosessor til en jevn og tykk konsistens. Legg 1-2 ss på et hjertesalatblad eller endiveblad. Pynt med hampfrø, spirer eller friske urter.

4 dl cashewnøtter, bløtlagt over natten eller min 2,5 time. Sjkylles godt før bruk.

1 1/4 rød paprika

1 sitron, bruk saften

2 dl Supernature gojibær, bløtlagt i 1-2 timer

1 ss Supernature hampprotein

1 ss rice bran

2 ss hvit miso

1 ss tamari

2 ss olivenolje

1ss rice bran

1 ss kokosolje

1 håndfull basilikum

1 håndfull timian

1 håndfull koriander

Trine berges oppskrift finner du også i boken Trine Berge Rawfood - matglede-energi-nytelse-velvære

Supernature_Mari_Torvanger_Knap-31

Raw lasagne med makadamiaricotta, pesto og solmarinara

Raw grønnsakslasagna er faktisk noe av det beste jeg har smak, og anbefales på det sterkeste å teste. Den smaker mer, og er mer næringsrik enn de du lager i ovnen.

Skjær squashen i tynne skiver på langs med ostehøvel. Mariner denne i olivenolje og en klype himalayasalt for å mykgjøre den. Legges lagvis med tomat og 3 forskjellige fyll i en form.

Du trenger:

1 stor squash

3 store tomater

Makadamiaricotta

Denne lages i en foodprosessor eller blander

2,8 dl makadamianøtter, bløtlegges i 2 timer

0,7 dl vann

2 ts næringsgjær

1/2 ts sitronsaft

1/4 ts Himalayasalt.

Pesto

Lages i foodprosessor eller mred stavmikser i ca 30 sekunder

1 dl pinjekjerner

1 dl pistasjnøtter

1 dl lett olivenolje

4 dl fersk basilikum

1/2 ts himalayasalt

1/2 fedd hvitløk

1 ts sitronsaft

Solmarinara

Lages i foodprosessor

1,25 dl soltørkede tomater som bløtlegges i 2 timer

10 cherrytomater

1/2 rød paprika

1 fedd hvitløk

1ss hakket timian

2-3 ss hakket basilikum

1 knivspiss chilifrø

2ss olivenolje

1 ts kokosolje

1 daddel

En klype Himalayasalt

Kan også brukes til rå spaghettei, salat og tappenade

IMG_1888

Seaweed-salat med appelsinsaus boostet med gojibær og wakame.

1/2 agurk skjæres i strimler

1 eple skjæres i strimler

2-3 røde reddiker skjæres i smale strimler

3 håndfull bladsalat

2 håndfull frisesalat

1/2 stang wakame, bløtlegges i 10-15 min og skjæres i biter

1 liten håndfull arame, bløtelleg i 10-15 min og skjæres i biter

6-7 valnøtter i biter

2 ss Supernature gojibær

3-4 ss koriander

2 ts sesamfrø

Dressing: Sunny orange sesam dressing:

1 appelsin (saften)

1 ss eplesidereddik

2ss rå tahini

2 ss tamari

3 ts sesamolje

2 ts agavesirup

svart pepper

1/34 rød chili

photo: Celine Aagaard

Supernature_Mari_Torvanger_Knap-40

Mørk sjokoladeganache kake med bringebærcoulis

Supernature_Mari_Torvanger_Knap-6

Hosting rawfood dinner with raw food chef Trine Berge and Supernature at home.

Les mer om Supernature på supernature.no

Du kan også følge Trine på superdamebloggen.no

Supernature__Produkter_Mari_Torvanger_Knap-2

La supermat som Gojibær bli endel av rettene du lager, enten det er smoothie, salat eller patè.

p

Supernature_Mari_Torvanger_Knap-43

6 retter rawfood med supermat som kan inspirere til neste middag du skal lage for venner og kjente i sommer.

IMG_1890
IMG_1876

La supermaten være endel av dekoret når du inviterer på middag.

Supernature__Produkter_Mari_Torvanger_Knap-11

Mange forbinder supermat med et energirikt tilskudd du bruker i supersmoothier, men du kan bruke supermat i de aller fleste retter og måltider. Supermat fra Supernature er inkludert i alle rettene fra middagen.

IMG_1875 2

Gojibær, chia frø, Himalaya salt og Okinawa omega olje er blant mine personlige favoritter som jeg bruker i matlaging hver dag.

Supernature_Mari_Torvanger_Knap-64

Bruk grønnsaker som bordkort. Sukkererter passer perfekt til en vegetarkveld.

Supernature_Mari_Torvanger_Knap-8

Elisa Røtterud er en av Supernature sine ambassadører, her sammen med designer Marthe Kveli Valeberg.

Supernature_Mari_Torvanger_Knap-68

Supernaturemiddagen med rawfood i Casa Hagebyen

photo: mari Torvanger Knap.

Supernature_Mari_Torvanger_Knap-34

Gjester: Vibeke Klemetsen, Marthe Kveli Valeberg, Jeanette Bakke, Line Langmo. Elisa Røtterud, Julie kase, Annabel Rosendahl, Guri Heli, Stella Vaage.