Search
  
greenmarble_envelope2

Back to the 60s

La deg inspirere av 60-tallet og den grønne bølgen som er over oss. Nå er det på tide å bytte ut den hvite marmoren med grønt. Høsten byr på dyp grønn marmor i kombinasjon med tre. Envelope har snakket grønn marmor med interiørblogger, designer og gründer bak By Bjorkheim, Åse Ørjasæter og ansvarlig for Ellos Home, Jonas Ek.

Grønn er blitt den nye trendfargen på marmor til høsten- hva synes du om det? Det er veldig kult. Vi vil ha mer marmor, og ikke bare hvit marmor. Vi er på en grønn bølge med mye planter og grønt ellers i interiøret så da passer det med grønn marmor også, sier Åse Ørjasæter til Envelope.

Er den på vei til å ta over for hvit marmor? Nei den kommer ikke til å ta over, men bli et tilskudd til sortementene og for den mer vågale og grønnglade. Hvit marmor kommer fortsatt til å være en bestselger fremover da den er mer nøytral og lettere å matche til annet interiør, i allefall på større flater som kjøkkenbenk og spisebord. Grå og sort marmor vil vi også se mer til. Det er nøytrale farger som passer til det meste, sier Åse.

Dere designer marmorbord med avtagbare plater. Hvilke marmorplater selger dere mest av? Vi selger mest av hvit marmor. Deretter kommer grå. Vi kommer også til å få inn sort, grønn og korallfarget marmor i sortementet snart. Jeg har nettopp vært og håndplukket nye marmorplater fra Bali og Italia, sier Åse Ørjasæter, interiørblogger og grunder bak www.bybjorkheim.com

Jonas Ek, ansvarlig for Ellos Home tror også vi er klare for å avansere, og trekker frem den grønne marmoren som høstens viktigste interiørtrend.

Hvorfor tror du grønt kommer akkurat nå? Nå har den hvite vært med ganske lenge og det blir en naturlig utvikling som binder sammen trenden mot 60-tallet. I kombinasjon med mørkt treverk, er grønn marmor veldig fint.

Er hvit klassisk marmor på vei ut? Nei absolutt ikke, men vi vil se den mer i kombinasjon med tre, spår Ek.

Hvilken marmorfarge har du tro på for 2016? Jeg tror fortsatt den hvite kommer til å være størst, men grønt er på vei opp.

ENVELOPE by Celine Aagaard

IMG_1859

Green marble is the new trend for the season, says Jonas Ek, Salt bowl from Ellos Home.

bybjorkheim_17red1

- Classic white marble will still be in fashion, says Åse Ørjasæter, behind the norwegian brand, by bjorkheim. Uluawatu white marble table from www.bybjorkheim.com.

66-2695

Green marble table from Ellos Home, kr 1099.

92-1279

Green is the new white.

IMG_1863

White and green marble favorites.

FullSizeRender-1

Åse Ørjasæter, designer behind by bjorkheim, shows us a sneakpeak from the factory.