Search
  
envelope_pradalover_intervju

INTERVIEW: Rikke Sandbugt

WHO: Rikke Sandbugt @pradalover

WHAT: Architecture student

WHERE: Oslo /Copenhagen

Går en Pradalover i noe annet enn Prada? Hva får henne til å bli hjemme en kveld, og hvordan skal skautet sitte denne sommeren? Møt Rikke Sandbugt-  kreatør, designer, modell og snart arkitekt fra Oslo, bosatt i København.

ENVELOPE by CELINE AAGAARD Photo: @pradalover

Skjermbilde 2018-05-13 kl. 22.10.16

Hvilke andre merker enn Prada, får komme gjennom nåløyet hos en Pradalover? Gucci og Marni kommer helt klart gjennom, idag på lik linje hvis ikke over Prada. Også elsker jeg Celine, Miu Miu, Jil Sander og såklart Chanel. Loewe er også nydelig, og Maryam Nassir Zadeh og Marques`Almeida er også inne, og om noen år  Chloé, Rochas og Max Mara. For ikke å nevne alle de danske Ganni, Baum und Pferdgarten, Sakspotts, Lovechild, og norske og de beste Admir Batlak og Michael Olestad.

Skjermbilde 2018-05-13 kl. 22.26.33

Og hvorfor akkurat Prada? Når kom du opp med ideen til Pradalover? Det var under mine glansnormecore dager. Instagram hadde akkuratt kommet, og på den tiden kunne jeg sitte på ebay i flere timer på jakt etter mitt neste Pradakupp, så det navnet kom vell egentlig helt naturlig. Heldigvis ikke obsessed lenger.

Skjermbilde 2018-05-13 kl. 21.57.04

Og går du av til uten Prada, haha?  Veldig sjeldent! Går alltid med en eller annen Prada­accessoir, nøkkelring, lue, lommebok, veske..

Skjermbilde 2018-05-13 kl. 22.07.46

Kreatør, designer, modell, snart arkitekt ­ fortell oss hvordan kom du inn i bransjen? Først som modell, men mest gjennom instagram, hvor en og annen ting har dukket opp etterhvert som jeg har lagt ut bilder av meg + arkitektur. Lager også øredobber og kuraterer mindre kveldsutstillinger sammen med Kristina Line, under navnet Sylte.

Skjermbilde 2018-05-13 kl. 21.54.37

Du er god på skaut, hvordan skal det helst sitte denne våren, på hodet, rundt halsen, på veska? Skautet skal sitte som på den gammeldagse måten, på hodet bundet bak i nakken. Helst. Hvis ikke så blir det rundt halsen.

Skjermbilde 2018-05-13 kl. 22.12.44

Din stil er unik, kreativ og alltid like original, hva er stil for deg? Stil er en av flere måter jeg uttrykker meg på og er som regel et produkt av dagsformen. Jeg prøver å  ikke la den være for styrt av økonomi, selv om det er altfor mange ting jeg ønsker meg jeg ikke alltid, hvis ikke aldri,  kan kjøpe. Samtidig tenker jeg at nettopp det har vært en drivkraft for både å eksperimentere, sette sammen ting på nye måter og ikke minst begynne å lage ting selv. Stil er veldig personlig, og er med på å gjøre oss unike. Det handler om å få utløp for noe, føle seg bra eller fin eller hva ambisjonen skulle være.

Skjermbilde 2018-05-13 kl. 21.49.11

5 nøkkelplagg i garderoben? Levis jeans, de beste, asics joggeskoene, hengende perleøredobber fra Andrea Dyrstad, plagg med kombinasjon av striper og ruter og alltid noe rosa, i en eller annen utgave eller form.

Hva tar du alltid på deg eller har med deg? Tar alltid på meg, uten unntak, de samme smykkene hver dag. Et diamanthalskjede og diamantring. Før tok jeg også alltid på diamantøredobbene  helt til jeg dessverre mistet de. Og kanskje viktigst, et  firenze armebånd.

Hva tar du aldri på deg? Haha det er masse, kanskje merket Umbro eller svarte stramme slitte jeans? Og helst ikke pels.

Skjermbilde 2018-05-13 kl. 21.50.58

Du har akkurat lansert en limitert smykkelinje, hvor kan vi kjøpe dem? Gjennom min instagram ­ Pradalover, Syltes instagram SylteShop eller i den fantastiske butikken til Studio Travel i Blågaardsgate i København.

Skjermbilde 2018-05-13 kl. 21.53.13

Hvordan reflekterer Oslo stilen din, om den gjør det? Jeg får høre oftere og oftere at jeg har blitt påvirket av København, når det kommer til stil. Noe jeg også tror jeg har, men kan vel si at både København og Oslo idag er tilstede gjennom at jeg både interesserer meg, ønsker meg og kjøper mer fra norske og danske designere. 

Skjermbilde 2018-05-13 kl. 22.02.07

Husker du ditt første kjøp? Jeg husker mitt første veeeldig etterlengtede kjøp. Etter å ha ønsket meg Louis Vuitton Speedy til bursdag og jul tre år på rad, åpnet Louis Vuitton sin første butikk i Oslo i 2006, og det ble bestemt sommeren etter at jeg skulle få den lenge ønskede vesken i 16 års gave! Virkelig den beste dagen i mitt liv. Jeg hadde bestemt meg på forhånd, siden jeg visste vi skulle kjøpe noe, at jeg ville gripe sjansen og prøve masse greier først, semskede mokkasiner med LV i gull foran, ballerinasko og Louis Vuitton Noé. Tilslutt kjøpte vi speedyen og jeg tvang mamma til å gå rundt i byen med meg i flere timer, uten at det var noe mer vi skulle, simpelthen fordi jeg elsket å sprade rundt med den papirposen fra Louis Vuitton. Etter det brukte jeg den ikke på tre år, fordi jeg ikke turte.

Skjermbilde 2018-05-13 kl. 22.21.19

Hvordan påvirker humøret stilen din? Humøret omsettes nesten direkte i min stil, dag for dag, samtidig som at jeg har lært meg å kle meg opp i humør. Noen ganger fungerer det veldig bra. Hvis jeg føler meg litt dårlig, vil jeg kle meg ned. Da kan jeg fort takke nei til et eller annet kult tilbud, fordi jeg ikke føler meg på topp. Hadde jeg kledd meg opp tidligere, ville nettopp det tilbudet kanskje vært det som snudde dagen. Bare et lite tips.

Skjermbilde 2018-05-13 kl. 22.04.54

Hva gjør du før du går ut av døren? Tar med en ekstra hårklype og et ekstra par øredobber, så er jeg klar for alt.

Skjermbilde 2018-05-13 kl. 22.24.16

Hvor finner vi deg i byen vår? Gående langs 21 bussruten fra vest til øst, føler jeg gjør det hele tiden.

Skjermbilde 2018-05-13 kl. 21.59.25

Hvor tar du en øl? På diverse terrasser og balkonger rundt om i Oslo eller København.

Hvor drikker du kaffe? Som oftest hjemme ­ med min nydelige Alvar Aalto presskanne.

Skjermbilde 2018-05-13 kl. 22.16.57

Hvor handler du vintage? Som nevnt er jeg ganske god på ebay, så mest der og på Fretex på Alnabru.

Og hvilke norske designere skal vi se opp for? Tenker folk kjenner godt til disse fra før, men FWSS, Edda Gimnes og Haik. Danske Sol Sofie, Cecilie Bhansen, Sakspotts og Emilie Helmstedt.

Skjermbilde 2018-05-13 kl. 21.48.14

­Har du flere ess i ermet du vil dele? Ja kanskje ett, synger og driver koret Barque! 10 nydelige damer og stemmer.

Skjermbilde 2018-05-13 kl. 22.30.32

Hvor henter du inspirasjon? Venner og mennesker jeg gjennom diverse plattformer oppsøker. Jeg får også masse inspirasjon gjennom arkitekturen og bredden det innebærer, og diverse former for kunst og kultur. Jeg draes automatisk mot fine ting enten det er en sten, et materiale, en fasade, noens klær, en dessert eller natur.