Search
  
Envelope_martekrogh_celineaagaard

My Space

Who: Marte Krogh

What: Designer & Violinist

Where: Koma by Marte/Behrensgate 8/Oslo

Follow: @marte_krogh

Every week we visit cool people at cool places. This week we met up with the norwegian designer and violinist Marte Krogh in her studio Koma by Marte in Oslo. Marte Krogh - What`s in your Place?

Envelope by Celine Aagaard

Hun lappet sine egne bukser som 7-åring- nå lager hun eksklusive designerklær på bestilling. Møt Marte Krogh, og bli med henne inn i hennes kreative studio der døren alltid står åpen, og iskaffen klar.

envelope_marte_koma

Koma by Marte er både studio, kreativt univers og butikk- fortell kort om konseptet? Jeg har designet en kolleksjon som går på tvers av sesongene og som utvikles litt etter litt. Kunden kan bestille av det som henger i studioet og antrekket blir skreddersydd til den enkelte som bestiller. Jeg har også begynt å designe bomberjakker til menn og har et utvalg av redesignede vintageplagg. Alt håndlages i Oslo, men stoffene finner jeg stort sett i Paris og N.Y.

envelope_koma_martekrogh

Hvordan sikrer man seg en one-of-a-kind- Koma by Marte-kreasjon? Da må man følge med på instagramkontoen min @marte_krogh og komme innom studioet mitt. For at plaggene skal være så eksklusive som mulig kjøper jeg ikke så mange meter av hvert stoff, men man kan alltid bestille en modell i en annen farge eller et stoff fra 'lageret' mitt.

envelope_marte_koma_celineaagaard

Hvor er interiøret fra? Interiøret består av en kombinasjon- noe er vintage, noe fra Christian's og noe fra Ikea.

envelope_martekrogh_myspace_celineaagaard

Badet fungerer som prøverommet,  og jerndøren, samt alle messingtingene er laget av Kampen Mekaniske.

envelope_martekrogh_interview

Du er en estetiker, hvor finner du inspirasjon når du jobber med kolleksjonen din?  Den aller største inspirasjonskilden min er å være i Paris. Alt fra å være på Haute Couture-visninger til å gå i alle stoffbutikkene og se på mennesker. Men også kunst og filmer. Det å få kunden til å føle seg fin er også veldig inspirerende.

envelope_komabymarte_intervju

Hva er det optimale sommerplagget? Denimplaysuit og hvite cowboyboots

envelope_komabymarte_celineaagaard

Hva drømte du om å bli da du var liten? Det vekslet mellom fiolinist, snowboardkjører og designer.

envelope_martekrogh_myspace_komabymarte

Hvilket plagg var det første du sydde deg? Da jeg var ca syv år lånte jeg symaskinen til mamma for å lappe alle Olabuksene mine.

envelope_martekrogh_komabymarte

Du har designet flere bomber-jakker. En rosa, en med stjerner og en i denim. Hvordan styler du bomberen?Bomberen kan jo brukes til nesten alt! Jeg gjør ihvertfall det

Hva samler du på?Alt med palmer og ananaser på. Og Gubi møbler.

IMG_1518

Du har kaffemaskin i studioet, får alle servert kaffe når de kommer innom?Noe av det viktigste for meg da jeg pusset opp studioet var å få en bar og kjøkken i selve showroomet.Der tilbyr jeg kundene både kaffe og Cremant.

komabymarte_celineaagaard_envelope_martekrogh

Hva spiser du til lunsj? Har du en lokal favoritt å anbefale?Jeg prøver å lage lunsjen min så ofte som mulig i studioet, men det hender jo jeg ikke får tid så da går jeg enten på Smoothie Exchange eller The Juicery. El Camino som jeg deler bakgård med er også fresht.

envelope_komabymarte_celineaagaard

Hva bør en kvinne alltid ha i skapet? En jumpsuit.

envelope_martekrogh_komabymarte
Envelope_martekrogh_celineaagaard

Hva får vi aldri seg deg i? Haremsbukser

envelope_komabymarte_celineaagaard_martekrogh

Hvilke fargerpalett tror du på for sesongen som kommer? Pasteller.

envelope_marte_komabymarte

KOMA BY MARTE - Behrensgate 8, Oslo, Norway

IMG_1516
IMG_1522 2