Search
  
Envelope_birkenstock_studs_valentino

From healthy normcore to hardcore fashion

                                                                                                                             ad

Helseskoen har for lengst kommet seg ut av sykehus skapet, men trendskoen har ikke forlatt korridorene. Aldri før har det vært mer moteriktig å bytte ut høye hæler med et par økologiske normcore sandaler fra 1774.  I fjor var det venteliste på de Chanel-inspirerte Birkenstock-sandalene,  denne sesongen er det Valentino-naglene alle snakker om.

Se årets årets hotteste modeller under- og les mer om hva både trendeksperten, pr-agenten og sykepleieren mener om helseskoen.

Envelope by Celine Aagaard

Hvorfor holder Birkenstock-trenden seg sesong etter sesong?

- Birkenstock har holdt seg siden 1774.  Sandalene er elsket av økologister, helsepersonell og fashionistaer. Stil går aldri av moten, sa Coco Chanel og refererte til sin komfortable estetikk. Vel, slik er det med Birkenstock også. De var jo i utgangspunktet en del av norm core-trenden som begynner å dø ut, sier Elisa Røtterud som driver Muzungu Style, der hun blant annet er PR-ansvarlig for Birkenstock Norge.

I fjor ble den Chanel-inspirerte Birkenstock-sandalen sesongens snakkis, i år lanseres en Valentino-inspirert modell. Det er riktignok klassikeren som fortsatt selger best, selv om ventelisten kan bli lang for årets limiterte modeller.
- Modellen med nagler er en del ev Premium serien til Birkenstock og finnes kun i et begrenset antall. Sorte Birkenstoks vil nok alltid selge mest, men i år merker vi at de brune skinnfargene som Hanbana, Tabacco og Antik har vært spesielt populære.agent Tor Marius Engen til Envelope.no.

Hvorfor er det så viktig med gode sko? 

- Føttene bærer kroppen vår. Der er klart de må ha det bra, sier Engen. 

Nytt av sesongen er sålen på modellene I Urban-serien. - Disse har en yttersåle mer lik vanlige sko, der yttersålen er av gummi, og sålen har en drop i helen og er en mellomting mellom de klassiske Birkenstock såelene og SoftBed, forklarer han.

Elisa Røtterud har vært lidenskapelig Birkenstock-fan siden før hun begynte å jobbe med pr for fottøyet, og er opptatt av å fomidle hvorfor nettopp denne sandalen er så riktig for føttene.

- Den tyske fotformspesialisten lager sin magiske såle av følgende faktorer:  1 lag med jute som blir vokset uten plantevernmidler. Deretter en blanding av kork og gummi. Så et lag med semsket skinn som sørger for komfort og fuktabsorbering, sier Elisa Røtterud.

Det er ikke uten grunn at skoene er blitt en brukt av helsepersonell i en årrekke, og at sykepleiere og leger nå hyller trenden.

Hva er den største fordelen med at helseskoen er blitt trendy?

- Slitasjeskader på føtter er veldig vanlig. Det skyldes ofte langvarig bruk av dårlig skotøy, feil skotøy for foten eller feil skotøy for anledningen. At flere nå vil gå med sko som sitter bedre på foten, er gode å gå med og snille med føttene våre er veldig positivt. Når foten har god støtte, kan tærne konsentrere seg om sin opprinnelige oppgave, å gi et balansert og riktig ganglag.  Birkenstock er  åpne og gir tærne god plass. Sko som er trange foran,  sommersko, som vintersko, kan gi belastningsskader. At de ser bra ut er en bonus. De aller fleste vil jo ha helsesko som også ser fashionable ut. Vi elsker kombinasjonen helse og mote,  sier Isabella Bukurie Krasniqi, sykepleier og grunlegger av Elite Helse Røa.

Elisa mener Vogue-opplsaget med Mirana Kerr har hatt stor betydning for Birkenstock blant mote-eliten. 

- Birkenstock fikk sitt kontemporære gjennombrudd i Vogue sin septemberutgave i 2012. Da viste motebibelen en moteserie på 8 sider med Miranda Kerr- der hun har på seg Arizona modellen på alle bildene. Da lå fortsatt normcorestilen til Seinfeld støvlagt i skapet, i alle fall mainstream. Da startet hypen som jeg selvsagt etterstreber med å holde ved like. I Norge er vi jo født med ski på beina- og ikke Jimmy Choo- tross alt! He he. Birkenstock er normcore, kinfolk, fashion, doktor chic og coolt- sandalen treffer bredt! Når det er sagt, så er Birkenstock perfekt til nordmenns noe robuste stil.  Arizona- modellen, er den alle ønsker i Norge, og i sommer kommer den i utallige fargevarianter. I New York har de nå oppdaget Boston modellen- og den har tatt helt av blant street style jegerne! Hvis jeg skal forklare denne med ord, blir det en avkappet Biker Boot i kork! I Paris sverger de derimot til feminine Galaxy. Ja, ingen har sagt at dette er ren estetikk, men det er en rendyrket funksjonell estetikk.

Hvilke er dine personlige favoritter?

- Sommerens modeller med nagler. Om designeren i Tyskland har hørt på heavy metal musikk eller åpnet opp et motemagasin og sett kampanjene til Valentino, er usikkert. De er rett og slett uslåelige. Nå som 90-tallet regjerer har Birkenstock også en platåvariant som vil egne seg til nostalgikere med glow sticken i hånda. Jeg har også tro på at Boston modellen vil dukke opp på mang en fashion fot i løpet av kort tid, sier Elisa.

Hvordan vil du style dine Birkenstock denne sommeren?

– I sommer blir det sjokk kort denimshorts fra Levi` s med svarte Arizona og en hvit T-skjorte- som jeg topper med skinnjakke. På Vestlandet blir sandalen et must etter lange fjellturer. Da tar jeg på myke raggsokker, kryper i sandalene og nyter et glass Aperol Spritz. Skal jeg på fest blir det en lang kjole fra ByTimo og Birkenstock med studs. Da kan festen starte! Bli inspirert av Elisa her.

Annabel Rosendahl, innkjøpsjef hos Høyer, blogger og motepersonlighet har flere sesonger lagt sin elsk på Birkenstock, og stylet sandalene både på ferie, til hverdags og fest.

Hvorfor tror du Birkenstock har gått fra å være en helsesandal til en motesandal?

- Designerne som Celine og Isabel Marant har latt seg inspirere av Birkenstock i flere sesonger. Birkenstock er originalen og det vil alltid være kult å ha nettopp originalen. Den har en god pris for å være en trendsko, og at den er behagelig på foten samtidig som at Birkenstock hvert år kommer med en spennende sesongdetalj er veldig kult, det er ikke umulig det blir et par metalliske eller et par med nagler i år, sier Annabel.

Envelope_birkenstock_studs_valentino

Eco friendly, healthy, trendy and comfy.

Birkenstock_arizona_sandals

Elisa Røtterud with her classic Arizona.

IMG_0788

It girl Alexa Chung spotted in the streets wearing Birkenstocks and a chic dress. Photocred @birkenstock_norway

envelope_biker_sandal

Biker-inspired Birkenstock.

Envelope_Birkenstock_hot

Inspired by Valentino, but way more comfy.

Envelope_birkenstock_studs

Dusty Pink Birkenstock with studs.

Envelope_vanessahudgens_style

Vanessa Hudgens looks effortlessly cool in her denim overalls and golden Arizona. Photoregram from @birkenstock_norway

Envelope_birkenstock_gold

Metallic is a huge trend. You can get the shoes in rose gold, silver og gold.

envelope_birkenstock_yellow

Inspired by the 90s- this cool sandal will be the one for this summers festivals.

488193 kopi

Pink and feminine.

Envelope_birkenstock