Search
  
envelope_krogh_sunglasses

TREND REPORT: SUNGLASSES

 annonse/reklame i samarbeid med krogh Optikk

Klassisk eleganse med innslag av gull, retro inspirerte 90-talls briller med speilglass eller rektangulere briller i beige med hemp dekor? Tendensen er diskret logobruk, mens skillet mellom dame-og herre-briller viskes bort. Her er våre 11 favoritter fra Krogh Optikk, og motehusene Cartier, Bottega Veneta, Balenciaga, Chanel, Civenchy, Valentino, Oliver Peoples og Sportmax.

AV CELINE AAGAARD foto: ENVELOPE.NO/ BOTTEGA VENETA/GROUP88/ GETTY IMAGES

De ikoniske klassikerne forblir, mens flere bokstavelig talt får øyne opp for nye futuristiske briller i alle former.

Envelope_givenchy_sunglasses_kroghoptikk

Retro Givenchy sunglasses

Under moteuken i Paris viste Givenchy en kolleksjon inspirert av arkitektur med fokus på rene linjer og volum. De store solbrillene som nesten dekker hele ansiktet fikk sitt comeback. Den ikoniske modellen i metall, minner om varianter vi så i musikkvideoer på 90-talllet, med logoen diskret plassert på metallstengerne.

Envelope_balenciaga_ski_

Ski Rectangle Sunglasses -Occhiali Da Sole from Balenciaga from Krogh Optikk.

Selv om logobruken er mindre, kjører Balenciaga den helt ut med logoen mellom synsfeltet. Balenciaga spiller på tydelige referanser til 80-og 90-tallet og inspirasjon av gatebildet og street-kulturen. Den futuristiske solbrillen er inspirert av den raske skibrillen, selv om den kanskje heller brukes til jeans og en oversized blazer, eller frakk, enn på ski. Ski Rectangle Sunglasses - Occhiali Da Sole fra Balenciaga har vært en modell det har vært vanskelig å få tak i denne høsten.

IMG_0772

Tar du bort massiv logobruk, men vil gå for sporty eleganse velger du Sportmax sine solbrillenyheter for sesongen. Her er valgmulighetene mange, og modellene er innovative. Sportmax fortjener absolutt oppmerksomhet rundt mer enn bare kleskolleksjonen. På catwalken i Milano viste Sportmax at de kan layering, med fokus på rene silhuetter og fargetoner som brunt, mørkeblått grått og beige. Og hvem har sagt man ikke kan bruke både solbriller og caps?

IMG_0776

Hos Sportmax var solbrillene stylet under en sporty caps, med kort stram bob frisyre og til stramme hestehaler.

valentino_envelope_kroghoptikk

På catwalken i Paris var det også stort fokus på hodeplagg hos Valentino, og fargene som gikk igjen var gult, grønt, rødt i kombinasjon med lilla, creme og hvitt. Solbrillenyhetene fra Valentino bærer også inspirasjon av de mer rektangulere brillene. Valentinos høstfavoritt er signert en gull V på brillestangen.

envelope_bottega_runway

Bare etuiet til Bottega Veneta oser luksus, og du blir ikke skuffet over modellene. Bottega har øye for detaljer, mens logoen er fortsatt diskret gravert på siden på flere av modellene. Maskulint møter feminint, med inspirasjon fra motorsykkelmiljøet. Go on, Attack!

IMG_0786

Futuristsik moderne og samtidig klasse. Våre favoritter er mod. BV1002s og BV1022sk.

IMG_6896

Førstnevnte er en moderne tøff brille fra Bottega som sitter godt.

IMG_0785

Sistnevnte er mer klasssisk og feminin.

IMG_6740

Piloten i gull fra Cartier står høyt på ønskelisten denne julen. En elegant og tidløs klassiker.  Kan også brukes som solbrille.

IMG_0789

Av solbriller kommer det en mer moderne variant med mørkere glass, og noen piloter som er til å dø for.

IMG_0790

Sofistikert nerd med en edge. Mary-Kate og Ashley Olsen har samarbeidet med Oliver Peoples med sitt luksusmerke The Row. The Row L.A har brun innfatning og gule glass, og peker seg ut blant andre solbrillenyheter denne høsten. Dette er en brille for moteelskeren som ikke er opptatt av å vise logo, men ha en kul brille.

IMG_6841

Chanel har dekorert briller med perlerader i en årrekke, men denne høsten er det en ny vri som gjør at Chanel igjen utmerker seg. Mod. 5407 kommer i både sort og beige. Stangen er dekorert med hemp, noe du også finner på modell. 5409.  

Skjermbilde 2019-11-12 kl. 10.17.04

Chanel-brillen er en tidløs brille som passer like fin til en beige dress denne vinteren som til en lett sommerkjole og bikini i 2020.

IMG_6839

De siste 15 årene er det blitt vanligere at særlig flere damer velger mer maskuline og rektangulære modeller.

IMG_0783

Da Hedi Slimane tok over som sjefdesigner hos CELINE ble brillene mer androgyne.

Så hvordan velge rett solbrille?

Noen velger definitivt design fremfor bruksområde og komfort. Men det kan være smart å tenke over hvilke briller som sitter best på nettopp din nese og til ditt ansikt og hodeform. De kan tilpasses, og skal du sette styrkeglass i brillene er det også fullt mulig med de fleste modellene, men her bør du be om ekspertise. Det går også an å bruke kun innfatningen som en vanlig brille.

Les mer om solbrillene fra Celine og Krogh Optikks utvalg i artikkelen under

THE NEW CELINE COLLECTION