Search
  
envelope_dma_agency

My Space: Dag Markus Andreassen

                    ad

Who: Dag Markus Andreassen

What: General Manager at DMA AGENCY

Where: dmastore.no

Every week we meet cool people at cool places.

ENVELOPE by CELINE AAGAARD (photo)

Leken minimalist. Han drømte om å bli interiørarkitekt, var med å starte Urban og driver nå agentur med kjæresten. Dag Markus Andreassen er en systematisk optimist med sans for rene linjer og skarpe farger. Møt gründeren bak DMA AGENCY på kontoret, og finn ut hva som gir han ro i sjelen.

IMG_1749

Whats in your place? My place er vårt kreative rom. Kjæresten min og jeg driver agenturet sammen så her tilbringer vi en stor del av tiden vår, så vi er derfor opptatt av å skape et miljø som vi trives i. Det er viktig for oss at det å dra på "kontoret" skal forbindes med glede og kreativitet.

IMG_1773

Hvilke elementer er viktig for deg å ha på et kontor? En god balanse mellom det minimalistiske, funksjonalitet og organiske materialer. Vi har valgt å ha et helt åpent miljø hvor man har mulighet til å tilpasse plasseringen av kontor og showroom avhengig av sesong og brands. Rammen for lokalet er bygget rundt en enkel fargepalett, hvit, grått og svart mikset sammen med organiske materialer av grønne planter og treverk. Arbeidsstasjonene har fokus på komfort og ergonomi. En god kontorstol er et must. Jeg har en Vitra stol som har fulgt med meg i 10 år og den er like fin som da den var ny. Det er også viktig med tilpassede soner for de forskjellige oppgavene man har i i løpet av dagen og at man har mulighet å flytte seg rundt om man ikke ønsker forstyrre andre, eller bli forstyrret.

IMG_1719

Du virker å være et ordensmenneske- hva får stå fremme og hva gjemmer du bort? Jeg vil vel definere meg selv som en systematiker. Jeg er opptatt av alt skal ha sin spesifike plass og kan gjerne bruke tid på å sortere og lage systemer for alt. Det gjør det enklere å holde orden og gir meg ro i sjelen. Vi har et mål om å ha et papirløst kontor, så vi har tilpasset lageret vårt så vi kan samle alt "rotet" i egne hyller. Men i hektiske perioder og når jeg jobber med store oppgaver så kan pulten min se ganske kaotisk ut. Jeg er da heldig som har en partner som er manisk opptatt av å ha det ryddig rundt seg så sånn sett utfyller vi hverandre ganske bra.

IMG_1764

Du jobber blant annet med Playtype, hvis du skal beskrive deg selv via koppene hvem er du? En optimist, aktivist, pessimist eller materialist? Jeg er vel en evig optimist, og kanskje noen ganger overoptimistisk. Jeg prøver alltid å fokusere på mulighetene og ikke så mye på mulige problemer.

IMG_1776

Hvilken kopp serverer du kaffe til gjester i? Siste innsalg var første runde med Playtype, så kundene fikk selv mulighet til å velge den koppen som passet dem best, noe som ble en interresant start på møtene.

IMG_1756

Hvordan kom du inn i bransjen? For ca 20 år siden utviklet 2 kamerater og jeg et butikkkonsept, Urban. Vi tok over en liten butikk i Porsgrunn, min hjemby, som da het Urban Jeans Wear og videreutviklet dette til å bli en av de første street wear butikkene i Norge. Vi tre kom fra forskjellige miljøer. men med et felles mål om å utvikle en unik butikk opplevelse. Jeg tror vi var en av de første i Norge som mikset sammen fashion, sneakers og action sport. Etter tre fantastiske år med dette prosjektet gikk turen videre til Oslo hvor jeg jobbet med diverse brands før jeg startet mitt første agentur. Her jobbet jeg hovedsakelig med WeSC. Hele tiden har jeg vært priviligert å fått jobbe sammen med mange dyktige og interresante mennesker.

IMG_1721

Hva drømte du om å bli da du var liten? Fra jeg var ganske ung ønsket jeg å jobbe med interiør arkitektur eller grafisk design. Det ble ikke slik, men fellestrekkene mot min retning er kreativitet og konseptutvikling. Gjennom alle mine prosjekter har jeg likevel fått muligheten til å jobbe med dyktige folk innenfor de feltene. Innen arkitektur har Nikki Butenschön lært meg enormt mye om hvordan vi kan utnytte space og finne unike løsninger. Innen grafisk design har en av mine kamerater, Simen Wardenær, utfordret meg til å utvikle gjennomtenkte konsepter.

IMG_1733

Hva tar du med hjemmefra til jobb, og hva tar du med deg fra kontoret og hjem? Det som alltid er med er macèn. Siden vi har digitalisert stort sett alle oppgaver så kan vi i realiteten jobbe fra hvor som helst.  "Kontoret" kan være hjemme, ute på reise eller på hytta.

IMG_1730

Hvor er interiøret fra? Interiøret er en fin blanding av kjente leverandører som Hay, Vitra, IKEA, og en del egen design laget av Partikkel AS (Møbelsnekker) og SnekkerMorten. Har også funnet noe noen ting på Finn.no.

IMG_1763

Hva samler du på? Jeg har vel en over gjennomsnittet sneaker kolleksjon, selv om det har avtatt litt de siste årene. Med min interesse for interiør og med diverse oppussingsprosjekter hjemme begynner verkstedet å se mer og mer proft ut.  En håndverkerkompis har lært meg at det er viktig å ha kvalitetsverktøy, et råd jeg kanskje har tatt litt lenger en nødvendig...

envelope_dma_intervju

Også har du mange kaktuser. Ja de er godt representert på showrommet. Vi er glad i helt grønne planter. Enten tropiske planter eller kaktuser. De sammen gir en god balanse mellom det frodige og det røffe. Kaktuser er unike i at de overlever på svært lite og gir seg aldri. Sånn sett kan de symbolisere våre verdier. Et annet pluss er at de ikke trenger så mye stell.

IMG_4966

Hvilke fargerpalett tror du på for sesongen som kommer? For høsten 2017 har vi fra Komono en fargepalett som er inspirert av Islandsk natur og nordisk design. Her kommer vi med en del duse pastellfarger og farger inspirert etter nyanser man finner igjen i skifer/stein.

Hvor mange solbriller kan en kvinne ha? Det finnes vel ingen limit. Med Komono sine grunnverdier med å tilby kvalitets briller til en hyggelig pris er i hvert fall muligheten for å utvide sortimentet ikke så omfattende.

IMG_1509

Du jobber også med klokker. Stor eller liten klokke? Det er en smaksak, men størrelsen på håndleddet styrer det også. Har du et tynt håndledd kan det se litt klumpete ut med en for stor urskive. Vi ser også at det kommer en del mindre modeller tilbake på markedet.

IMG_1768

Hva spiser du til lunsj? Jeg prøver å ha et godt å balansert kosthold så lunchen består ofte av selv komponert mat på kontoret. Men vi har fått et nytt sted på Lysaker Brygge, Pier 31, som har et nydelig italiensk kjøkken, fantastisk interiør design og unik utsikt. Her har det blitt et par besøk i det siste.

IMG_1723

Hva får vi aldri seg deg i? Tighte jeans eller generelt tighte klær. Jeg er fan av komfort så der går vel grensen for meg.

IMG_1744

Dag Markus har notatfarger i alle farger fra merket Playtype.

envelope_dma_sekk

- Jeg har det meste på kontoret som jeg bruker til daglig, sier Dag Markus. Hans kontorrekvisitter er utstilt i showrommet, og sekkene fra Ucon brukes både på jobb, reise og trening.

IMG_1724
IMG_1762
IMG_1731