Search
  
envelope_berlinguide_wheretogo

25 hours in Berlin

"ad / annonse

25 hours in Berlin only? Here is what do do, where to stay and where to eat.

BERLIN CELINE AAGAARD

Planlegger du en kjærestetur, venninnetur eller juleshopping og kun har litt over et døgn? Berlin byr på mer enn bare julegater og fjas. Vi har reist til Berlin i en årrekke, og gir deg noen gode tips om du kun har 25 timer i byen og ingen tid å miste.

Kunst, kultur, historie, shopping og kulinariske opplevelser.  Berlin byr på så mye mer enn tradisjonelle storbyer mange besøker før jul. Dropp London, og sett deg på flyet til den tyske hovedstaden som aldri sover.  Bare ikke på en mandag!!!!

Where to stay?  Ironisk nok sjekker du inn på 25hours hotel, Budapester strasse 40. Berlin byr på mange spennende hoteller, men her har du hotell, bar, restaurant og cafe med takterasse et ett og samme sted- samtidig som at prisen per natt er upåklagelig. Du bor for under tusenlappen.  Utstikten her er helt magisk, sørg for å få med deg både frokost i soloppgang og en drink i solnedgang. Hotellet er en del av Bikini Berlin, et univers som består av shopping og design-Mathallen Kantini, og den zoologiske hage, samtidig som du bor i umiddelbar nærhet av Helmut Newton Foundation. En rekke gallerier og utstillinger er stengt mandager, så legg reisen til en tirsdag eller en annen dag i uken.

What to do: Etter innsjekk på hotellet tar du gallerirunden i vest. 

Photography: Helmut Newton Foundation Jebenstrasse 2, kun 5 minutters gange fra hotellet. Er du her når det åpner, kl. 11, på en hverdag, så får du nyte kunst og fotografi uten å gå i kø. Inngang 10 euro.  Helmut Newtons private property er et must, og om du har vært der før, kan det være smart å ta turen igjen, ettersom utstillingen i andre etasje byttes ut og huser fotografi-samlinger fra venner av Newton. Nå sist tidligere moteredaktør i Vogue Italia, Carla Sozzani. Neste utstilling er Saul Leiter/David Lynch/Helmut Newton/Nudes,  som åpner fredag 30.november.

Art & vegan lunch:  Etter litt fotografi på netthinnen, rusler du tilbake, for å få med deg siste pop-up ustilling på Bikini Berlin, i andre etasje. Nylig var det Banksy som stilte ut her, hvem neste kunstner ut blir, oppdateres på nettsidene. Ta en kort økologisk lunsj på nystartede Kantini Foodmarket. En av de første design mathallene i Europa. Her finner du mat fra alle verdens hjørner, og for alle ganer. Meksikansk, italiensk, gresk, fransk og Libanesisk, Vegetar-utvalget er meget bra, det er retter tilpasset glutenallergikere og et bredt vegantilbud. Se mer her.

How to get around? Det er enkelt og rimelig å bevege seg mot øst og Mitte, Du kan ta trikk eller t-bane for å spare både tid og penger. På den måten kommer du deg lett fra øst til vest eller omvendt. Tar du taxi, husk kontanter. 

Where to shop?  Start shoppingen din på Bikini Berlin og oppdag nye designere i den gamle erverdige bygningen. Her finner du alt fra  designerklær fra uetablerte desinere hos Studio 183, til skatesko fra Vans og strikk fra etablerte American Vintage. Er du ute etter designerstores kan du ta turen innom Ka-de-we, der Celine og topshop ligger side om side.

Concept Stores :Skal du kun besøke en butikk, anbefales det å krysse byen til

The Store, Torsstrasse 1. Den kuraterte butikken, ligger i første etasje på hotellet Soho House og er personlig favoritt. Her finner du luksusmerker som Balenciaga, Loewe og The Row - dessuten representerer de norsk smykkedesign med Tom Wood. I biblioteket kan du ta deg en orgiansk lunsj eller kaffe, og både bøkene og lp-platene kan selsagt kjøpes. Read more here

Er du klar for processo after shopping, og pasta til brunch, kan du sjekke om Cecconi har ledig bord, eller booke et for kvelden.   

3 vintage stores to check out: Skal du handle vintage er Berlin stedet om du har tid til å lete. Butikkene er ikke veldig kuraterte, men her er det mulightere for å gjøre mange kupp. To favoritter som ligger et steinkast unna hverandre er.

Made in Berlin Neue schonhauser strasse 19 og Pick`n Weight 12-20 Alte schonhauser strasse.

Where to drink Coffe? Skal du drikke god kaffe, anbefaler vi Five Elephant,  Alte Schonhauser str. 14. Kaffesjappa ligner nesten på en designerbutikk ved første øyekast. Du blir ikke skuffet av kaffen for å si det sånn. Interiøret er stilrent og fint.

Where to eat and drink?

Skal du runde av kvelden nærmere hotellet, huser 25hours hotel en nydelig restaurant Neni. En grønn oase med panorama-utsikt. Avslutt kvelden på Monkey bar, med utsikt, musikk og minner fra Studio54 på veggene.

Read more about Kantini Foodmarket - and our article Where to eat vegan in Berlin  here

You can check out other Berlin tips from Envelope.no here:

DALUMA Read more here

ROAMERS Read our article here

GORKI Read our article here

VINTAGE Stores here

IMG_6543

View from 25hours Hotel, Berlin.

IMG_6157

Check in for 25 hours only? This is the place to stay.

IMG_6503

Green juice or acai bowl to go? Pop-up food store at Bikini Berlin.

IMG_6259

Studio183

IMG_6246

The designer food market at Kantini Berlin is a must visit. Try out vegan food from different stalls, and share with friends.

IMG_6261

New designers to watch- at Bikini Berlin

IMG_6242

The hummus is for sure a winner at Kantini.

IMG_6213
IMG_6232
IMG_6162

Good green vibes at the hotel, and a view to the zoo.

IMG_4465

Helmut Newton Foundation.

IMG_6510

No man in the mirror. The view from the bed at 25hours hotel Berlin.

IMG_6572

Picture this. Studio54 vibes at Monkey Bar.

IMG_6360
IMG_6547 2
IMG_6539
IMG_6561

A good selection for breakfast

IMG_6570
IMG_6240
IMG_6302

windowshopping, or shopping? The Store at Soho House.

IMG_6556

Neni Restaurant, in the top floor of the hotel.

IMG_6569

Sunset like in Miami.

IMG_6532
IMG_6571

Hunt for vintage treasures in Mitte.

IMG_6529

A postcard from Berlin...

IMG_6541
IMG_6150 3
IMG_6166 2

Bakery & news corner at 25hours hotel in Berlin.

IMG_6295
IMG_6296
IMG_6342

Hang out for a good coofee and cake at Five elephant.

IMG_6489 2

Look up. Life is beautiful. Street View from 25 hours hotel - of Monkey Bar.

IMG_6536

Good times at the Monkey Bar. The dj plays nice music, and you can enjoy the view at the same time.

IMG_6169
IMG_6210

Helmut Newton Foundation is open tuesday, wednesday, thursday, fri, saturday, sunday from 11 a.m -19.pm

thursday 11am-20.pm

IMG_6214

Helmut Newton Private Property is also open for hguided tours every sunday at 4 pm.

IMG_6576
IMG_6300
IMG_6256